SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Toner ve kartuşta markaların fiyat oyunu

Toner ve kartuşta markaların fiyat oyunu

09 Ağustos 2015 Pazar - 11:59




Piyasada toner ve kartuşların yüksek fiyatlara satıldığı konusunda vatandaşlara uyarı geldi.





Toner ve kartuşta fiiyat oyunları... Uluslararası toner üretimi ve satışı yapan Önder Matbaa Plastik Bilgisayar Sarf Malzemeleri Kırtasiye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi Hasan Hüseyin Önder, piyasadaki büyük markaların sattığı toner ve kartuş fiyatlarını değerlendirdi. Piyasada bulunan birçok büyük firmanın sadece marka olduğu için çok yüksek fiyatlara satış yaptığını belirten Önder, tüketicinin bu kadar yüksek ücretler vermemesi gerektiğini söyledi. Bazı kartuşların neredeyse yazıcı ile aynı ücrette olmasını da eleştiren Önder, "Tonerleri üreten 3 tane firma var.

Daha önceden Türkiye'de sadece orijinal tonerlerin dolumu olarak yapılıyordu. Bu da müşteriler tarafından, eline bir tane tornavida, pense alan kişilerin bunları doldurmaya başlamasıyla tabi ki insanlar bu gibi ürünleri makinelere takınca bazıları başarılı oldu, bazıları ise olamadı. Aralarında çok muhteşem fiyat farkları var. Birinde 25 liraya dolum yapılırken, adam ürettiği toneri 240 liraya satıyor. Tüketicilerde daha iyi, daha kaliteli mal alıp, daha ucuza nasıl mal ederiz onu düşünüyor. Biz bu durumu gördük ve 6 sene önce yurt dışına gittim. Malum firmalar da Çin'de bunların üretimini yapıyorlar. Tonerlerini orada üretiyorlar. Biz de gittik orada imalat kurduk. Yaptığımız ürünlerin diğer firmalarla arasında hiçbir fark yok. Farkı sadece marka, isim. Markanın değerini abartıyorlar. Biz ürünü 60 liraya satarken, o 240 liraya satıyor. Arada yüzde 2, yüzde 3 fire olduğunu düşünelim ki ben olduğuna inanmıyorum; 240 lira ile 60 lira arasındaki fark değil bu" dedi.

"AMERİKA VE İNGİLTERE'DE MAĞAZA AÇIYORUZ"
Ürünlerini birçok kuruma sattıklarını belirten deneyimli iş adamı, "Bu ürünü getirdikten sonra birçok hastanelere, askeri kurumlara, özel şirketlere, kurumsal firmalara bunları verdik. Biz bu markamızı, Piranha Toner markamızı tutturduk, tanıttık, teknik servisimizi kurduk, hizmetimizi yapıyoruz ve satışlarımız da çok iyi gidiyor. Biz bunu daha da genişletiyoruz ve Amerika, İngiltere gibi yerlerle de görüşmelerimizi yaptık. Şuanda iki tane mağaza açıyoruz orada. Önümüzdeki aylarda da Bulgaristan ile görüşeceğiz. Bizim tonerimizi değerlendirip, diğer markalarla da karşılaştırırlar ise ki mağazamızda da yüzlerce sipariş veren firma var, başarılıyız ve devam ediyoruz. Bunu daha da çok tanıtıp ülkemize faydası olsun diye de uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"YENİ MAKİNE ALSANIZ DAHA İYİ"

"Diğer markaların 50 dolara sattıkları kartuşları biz 8-9 dolara satıyoruz" diyen Önder, "Hiçbir fark yok. Yüzde 5 hata var diyelim, o da 8 dolarla 50 doları mukayese ettiğiniz zaman, yüzde 5 daha az yazması hiçbir şey ifade etmez. Orijinal diye bahsedilen firmanın malını kullanmadığınız zaman, makinede durduğu zaman o da kurur, bizimki de kurur. İki üç günde bir bir çizik atsanız hiçbir şey olmaz. 2-3 günde bir kağıda çıktı almakta fayda var. Bu insanlar makinelerini, ev tipi makinelerini 50 dolara satıyorlar. Kartuşu da 50 dolara satıyorlar. Yani her seferinde makine alsanız onu doldurmanıza da gerek yok. Sıfır makinede zaten kartuş veriyorlar. Bu saçmalık. Adam kartuştan para kazanmak için makineyi sürüyor. Bizim kartuşlarımız da aynı, hiçbir sıkıntı yok. Bizimkisi 8 dolar. Alacaksın kullanacaksın. Değerini kendisi biçecek. Makinesini atıp yenisi almasına da gerek yok" diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap