SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Threads'in aktif kullanıcı sayısında düşüş yaşanıyor

Threads'in aktif kullanıcı sayısında düşüş yaşanıyor

18 Temmuz 2023 Salı - 17:05




Twitter'ın rakip platformu Threads, aktif kullanıcı sayısında düşüş yaşıyor. Platformun aktif kullanıcı sayısı 1 hafta içerisinde 49 milyondan 23,6 milyona geriledi.





Meta'nın Twitter'a rakip olarak çıkarttığı Threads platformunda aktif kullanıcı sayısında düşüş yaşandı. NTV'nin SimilarWeb verilerinden aktardığına göre çıkış yaptığı ilk 5 günde 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads'in, aktif kullanıcı sayısı 1 hafta içerisinde 49 milyondan 23,6 milyonda düştü.

Öte yandan 10 Temmuz itibarıyla 100 milyon üyeye ulaşan Threads'in lansmanından kısa bir süre sonra büyük bir kullanıcı artışı yaşadığı şu anda bu rakamın 114 milyon civarında olduğu vurgulandı.

Platformun bu kadar kısa sürede başarılı olmasının nedeni olarak kullanıcıların yalnızca Instagram üzerinden platforma kayıt olabilmeleri gösterildi.

Ayrıca haberde Avrupa Birliği üye ülkelerinde kullanımı yasak olan Threads'in bu ülkelerde mevcut olsaydı kullanıcı sayısının daha fazla olacağı ifade edildi.

Twitter'da da düşüş yaşandı


Similarweb'e göre Twitter'ın yeni kullanıcıları elde tutma oranı, Mayıs 2022'de yüzde 19 iken, bu rakam Mayıs 2023'te yüzde 16'ya düştü.

Twitter, Threads'e karşı rekabette zorlanıyor. Threads'in kısa sürede 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmasının ardından Twitter'ın yeni kullanıcıları elde tutma oranı da düşmüş durumda. Twitter, yeni kullanıcılar kazanamazsa, büyümesini sürdüremeyecektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap