SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Tesla'nın Teksas fabrikası ilk Cybertruck'unu üretti

Tesla'nın Teksas fabrikası ilk Cybertruck'unu üretti

17 Temmuz 2023 Pazartesi - 15:39




Yıllarca süren gecikmelerden sonra, Cybertruck nihayet tüketicilere ulaşacak gibi görünüyor.





Cumartesi sabahı erken saatlerde Tesla, yakın zamanda şirketin Austin'deki Giga Texas montaj hattından inen bir Cybertruck'ın fotoğrafını tweetledi ve "Giga Texas'ta üretilen ilk Cybertruck!" otomobil üreticisi görüntüden bahsetti.

Electrek'in işaret ettiği gibi, söz konusu araç muhtemelen Tesla'nın yeni aracı uygun ölçekte yapmanın en verimli yolunu belirlemek için tasarlanmış üretim amaçlı bir model. Şirketin bitmiş bir Cybertruck'ın fotoğrafını paylaşması, Elon Musk'ın genellikle ertelediği son teslim tarihine uyma yolunda olduğunu gösteriyor.

Tesla'nın Teksas fabrikası ilk Cybertruck'unu üretti

Tesla'nın Teksas fabrikası ilk Cybertruck'unu üretti - Resim : 1

Yılın başında Musk, Cybertruck toplu üretiminin 2024'te başlayacağını tahmin ettiğini söylemiş ve sınırlı üretimin muhtemelen "bu yaz bir ara" başlayacağını eklemişti. Musk, ayrıca nisan ayında yatırımcılara Tesla'nın 2023'ün üçüncü çeyreğinde bir Cybertruck teslimat etkinliği düzenleyeceğini söylemişti. Bu noktaya kadar, Cybertruck'ın imza niteliğindeki paslanmaz çelik çerçevesi, normalde diğer arabaların üretiminde kullanılmayan karmaşık üretim tekniklerini içeriyor. Tesla, yeni nesil 4680 pilini içeren tekrarlanan darboğazlarla da karşılaştı.


Şirketin Cybertruck için orijinal (ve çok iyimser) çıkış tarihi 2021 idi. O sırada Tesla, aracın tek motorlu varyant için 39.900 dolardan başlayacağını ve üç motorlu modelin 70.000 dolardan geleceğini söyledi. Otomobil üreticisi o zamandan beri nihai fiyatlandırmaya henüz karar vermediğini ve Cybertruck'ın maliyetinin tedarik zinciri eksiklikleri ve ekonominin durumu da dahil olmak üzere birçok faktöre bağlı olabileceğini de söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap