SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Tesla Model S yüzünden hayatını kaybetti

Tesla Model S yüzünden hayatını kaybetti

27 Ekim 2019 Pazar - 17:19




ABD'de bir Tesla sahibi aracı ile kaza yapınca kapıların açılmaması sonucu yanarak öldü.





ABD'nin Florida eyaletinde Tesla Model S otomobili ile bir ağaca çarpan 48 yaşındaki doktor Ömer Avan hayatını kaybetti. Avan'ın kaza sonrasında yanmaya başlayan araçtan çıkamadığı için öldüğü iddia edildi.

Tesla Model S yüzünden hayatını kaybetti

Olayla ilgili bir diğer iddia ise kaza sırasında aracın kapılarının kilitlenmesi ve elektronik olduğu için açılmaması oldu. Yani Avan, kazadan dolayı değil, kaza sonrası çıkan yangında aracın içinden çıkamadığı için hayatını kaybetti.

Tesla Model S, gizlenen ve elektronik olarak ortaya çıkan kapı kollarına sahip. Bu kollar elektronik olarak hareket ederek görünür hale geldiği için kaza gibi durumlarda manuel olarak açılması mümkün olmuyor. doktorun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili iddia ise bu kapıların elektronik sistemin arıza görmesi yüzünden sıkıştığı ve açılmadığı yönünde.

Hatta görgü tanıkları şöförü kurtarmaya gelen bir polis memurunun kapıların kilitli olması nedeniyle herhangi bir müdahale yapamadığını da iddia ettiler. Anestezi uzmanı olan doktorun ailesi ise Tesla aleyhine dava açtı ve davada doktorun ölümüne kazanın değil arabanın tasarımının yol açtığını öne sürdü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap