SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Subaru 1.073 beygirlik elektrikli yarış arabasıyla adeta ateş ediyor

Subaru 1.073 beygirlik elektrikli yarış arabasıyla adeta ateş ediyor

17 Ocak 2022 Pazartesi - 14:49




Subaru elektrikli yarış arabaları konusunda hevesli görünüyor. Şirket Tesla'nın performansını bile geride bırakacak bir araç üretti. İşte detaylar.





Subaru EV'lerde hala yeni, ancak bu durum şirketi daha iddialı projeler ortaya çıkarmaktan alıkoymuyor. Electrek, otomobil üreticisinin Tokyo Auto Salon'da ilk tamamen elektrikli yarış arabası da dahil olmak üzere iki konsept EV'yi tanıttığını bildirdi. STI E-RA Konsepti, Subaru'nun dört Yamaha motorundan 1.073 HP toplam güç, kapsamlı yere basma kuvveti ve dört tekerlekten çekiş ile yol tutuş ve dengeyi en üst düzeye çıkaran "benzersiz" bir tork vektörleme sistemi ile bir araya gelecek olan paletli aracına dair ipuçları veriyor.

Subaru 1.073 beygirlik elektrikli yarış arabasıyla adeta ateş ediyor

subaru

60kWh pil nispeten küçük olsa da Subaru, E-RA'nın pistte başarılı olabileceğinden emin. 2023'te bir noktada 6 dakika 40 saniyelik bir Nürburgring tur süresi belirlemeyi umuyor. Bu, VW'nin ID.R'si (6 dakika 5 saniye) kadar hızlı değil, ancak Tesla'nın Model S Plaid'i (7 dakika 35 saniye) vaat ediyor. Şirket, E-RA'yı daha sonra 2022'de Japon yarış pistlerinde test etmeyi planlıyor. Marka ayrıca, adından da anlaşılacağı gibi, yaklaşmakta olan crossover'ın daha sportif bir versiyonu olan bir Solterra STI Concept'i tanıttı. Subaru, gövde altı değişikliklerini henüz detaylandırmadı.

Subaru EV'ler konusunda ciddi olduğunu ve yüksek performanslı arabalar üretebileceğini kanıtlamak istiyor. Ancak şirket VW, Mercedes ve GM gibi yerleşik şirketlere kıyasla elektrikli otomobillere biraz geç kaldı ve rakiplerinin elektrifikasyon çabalarına karşı koymak istiyorsa hızlı hareket etmesi gerekebilir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap