SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Sosyal medyanın son ''oyuncağı''ndaki özeliniz ifşa oldu!

Sosyal medyanın son ''oyuncağı''ndaki özeliniz ifşa oldu!

25 Şubat 2021 Perşembe - 10:49




Son zamanların en popüler uygulamasu Clubhouse'ı hedef alan bir bilgisayar korsanı ses dosyalarının tamamını web üzerinden kullanılabilir hale getirdi.





Komutlara bakıldığında uygulama için tersine mühendislik yönteminin kullanıldığı görülüyor. Bugüne kadar hiç kimse böyle bir işe kalkışmamıştı. Üstelik Clubhouse gibi gizliliğe önem veren bir platform ne yazık ki saldırılardan kurtulamadı. Şu anda internet üzerinden sohbet odalarına erişmek mümkün.

Bu hafta sonu içerisinde yayın yapan ve kendisini Android geliştiricisi olarak tanımlayan bir kişi büyük oranda veri ihlali yaptı. Böyle bir durumun ortaya çıkması konusunda birçok tahmin var. Mesela sohbetlerin ve ses dosyalarının anlık olarak şifrelenmemesi bunun en büyük nedeni.

Clubhouse üyesi olduktan sonra platform içerisinde sohbet odası kurulabiliyor. Ayrıca burada sohbet odaları düzenleyen kişiler genellikle tanınmış simalardan oluşuyor. Mesela yine geçtiğimiz günlerde Elon Musk burada bir sohbet gerçekleştirmişti. Fazlasıyla rağbet gören sohbet ile birlikte bunun da sızdırılmış olma ihtimali ortaya çıktı.

Tersine mühendislik yöntemi ile birçok kişinin uygulama verileri ele geçirebiliyor. Ayrıca tüm bu veriler ses yapay zekası ile değişikliğe uğratılabiliyor. Herhangi birisinin hiç söylemediği sözler ses yapay zekası ile oluşturulabiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap