SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Sosyal medyada bizi gizli gizli izliyorlar: Herkesin bir kodu var

Sosyal medyada bizi gizli gizli izliyorlar: Herkesin bir kodu var

14 Ağustos 2022 Pazar - 10:40




Araştırmacı Felix Krause sosyal medya uygulamalarının kullanıcılara kod vererek düzenli olarak takip edildiğini söyledi. Meta bu iddialara karşı çıkarak uygulamalarda kurallara aykırı hiçbir şey yapılmadığını ifade etti.





Sosyal medya platformlarının kullanıcılara ait tüm adımları incelediği ortaya çıktı. Araştırmacı Felix Krause, Facebook ve Instagram'ın uygulama içi tarayıcı sayesinde kullanıcılarını takip ettiğini ifade etti. Krause'a göre Instagram uygulaması, reklamlara tıklanırken de dahil olmak üzere, gösterilen her web sitesine izleme kodunu enjekte edilmekte dolayısıyla da dokunulan her düğme ve bağlantı gibi bütün kullanıcı etkileşimlerini; metin seçimleri, ekran görüntüleri, adresler ve kredi kartı numaraları bu sayede izlenebilmektedir.

Meta ise iddiaların aksine javascript kodunda, kurallara uyduğunu söyleyerek kendini savundu. Ayrıca uygulamada ödeme bilgilerinin kaydedilmesi için kullanıcılardan onay istendiği de ifade edildi.

Krause ise ziyaret edilmek isteyen güvenli bir siteye Safari, Firefox veya Chrome gibi tarayıcılar kullanılarak gidilseydi javascript kodunun enjekte edilmesi mümkün olmazdı. Buna karşı Instagram ve Facebook'un uygulama içi tarayıcıları güvenli olsun ya da olmasın herhangi bir web sitesinde kodu çalıştırıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap