SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Şok iddia: Netflix Türkiye'den çekiliyor mu?

Şok iddia: Netflix Türkiye'den çekiliyor mu?

19 Temmuz 2020 Pazar - 09:29




Türkiye'deki abone sayısı günden güne artan popüler platform Netflix'in Türkiye'den çekileceği iddiası şok etkisi yarattı. İşte ayrıntılar!





Türkiye'de pek çok kişi tarafından ilgi ile takip edilen dizi, film ve belgesel platformu Netflix hakkında şok bir iddia gündeme geldi. Üstelik bu iddia, bir gazeteci olan Cüneyt Özdemir'e ait. Buna göre Netflix, RTÜK'ün uygulamaları sonrasında ülkemizden çekilebilir. Özellikle bir başka gazeteci ve yazar Fatih Altaylı'nın da köşe yazısında Netflix'in bir Türk yapım şirketine ısmarladığı bir işin, RTÜK'ün müdahalesi sonucu iptal edildiğini belirtmesi, bu iddiaların boş olmayabileceğini bizlere söylüyor.

NETFLİX TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR MU?

Netflix tarafından yapılan Türk dizisi Aşk 101 de tartışmaların odağında olan bir başka konu. Söz konusu dizideki Osman karakterinin ilk başta eşcinsel olarak kaleme alınması da bahsi geçen başka bir problem olarak dikkati çekiyor. Konu hakkında yorumda bulunan Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal'ın ifadeleri de bunları doğruluyor.

Mahir Ünal, Osman karakterinin ilk başlarda eşcinsel olarak düşünüldüğünü kabul ederken, "Bu normal bir şey gibi görünebilir ancak Kişilerin eşcinsel kimliği başka bir şeydir, kamu ahlakına uyması başka bir şeydir” diyerek konu hakkındaki tavrını ortaya koyuyor.

İddialara bakacak olursak şu anda Netflix'in Türkiye'den çekilme ihtimali bulunuyor ancak bu yine de kolay bir karar gibi görünmüyor. Özellikle pandemi ile birlikte ülkemizdeki üye sayısını kat ve kat arttıran platformun kısa süre içerisinde böyle bir girişimde bulunması kolay durmuyor. Ancak yine de RTÜK'ün uygulamaları Netflix'in projelerinde istediği rahatlığı bulmasına engel olabilir. Bunun sonuçlarını bekleyip göreceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap