SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Siri rekor kırdı

Siri rekor kırdı

10 Nisan 2015 Cuma - 11:51




İOS'un 8.3 sürümünde yer alan Siri Türkçe desteği ile de gönülleri fethetti. Sorulan sorulara yanıtlar veren Siri uygulaması Türkiye'de adeta rekor kı





İOS'un 8.3 sürümünde yer alan Siri Türkçe desteği ile de gönülleri fethetti. Sorulan sorulara yanıtlar veren Siri uygulaması Türkiye'de adeta rekor kırdı. Başka türlüde kullanıcılarına kolaylık sağlayan Siri mesaj yazıyor, arıyor ve kullanıcılarının işini kolaylaştırıyor.iPhone, iPad veya iPod Touch kullanıcıları, cihazlarının ayarlar bölümünde bulunana yazılım güncellemeyi seçerek iOS 8.3’ü kurabilir. Güncelleme bitince Siri’ye Türkçe komutlar vererek, Türkçe yanıtlar almak mümkün. Siri’yi cihazınızın ana menü tuşuna uzun süreli basarak aktif hale getirebilirsiniz.

Siri’yle yapılabilecekler şöyle sıralanıyor: “Arama özelliğinde ‘Serkan’ı ara’ dediğinizde doğrudan numarayı çeviriyor. Herhangi bir mobil uygulamayı ismini söyleyerek açtırabilirsiniz. Kısa mesaj göndermeye yardım ediyor. Siri ile size gelen mesajları okuyabilir ve cevaplayabilirsiniz. Sizin tek söylemeniz gereken ‘Anneme mesaj yaz.’”

Önemli günlerinizi takvime sesli olarak kaydettirebilirsiniz. Sporla ilgili sorularınızı da yanıtlıyor. ‘Bugün kimin maçı var’ diye sorduğunuzda bu konudaki web sitelerini tarayarak size maçları gösteriyor. Takımınızın kazanıp kazanmadığını da sorabilirsiniz. Haritayla sizi gitmek istediğiniz yere götürebilir. En yakın ATM, bankayı da sesli olarak sorarak sizi yönlendirebiliyor. Hava durumunu öğrenebilir, sosyal medyada girmek istediğiniz bir yazıyı Siri’ye söyleyebilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap