SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Samsung çalışanları da greve başlıyor!

Samsung çalışanları da greve başlıyor!

07 Şubat 2022 Pazartesi - 16:19




Samsung çalışanları grev başlatabilir. Şirket tam olarak 50 yıl sonra çalışanları tarafından bir grevle karşı karşıya. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.





Samsung Electronics, Güney Kore'deki işçi sendikalarıyla ücret görüşmelerinde memnuniyet sağlanmadığı için 50 yıl sonra ilk işçi greviyle karşı karşıya kalabilir. 

Aylarca süren müzakerelerin ardından, işçi sendikasının temsilcileri harekete geçti. Samsung çalışanları Çalışma Bakanlığı'na bağlı bir devlet kurumu olan Kore Ulusal Çalışma İlişkileri Komisyonu'na tahkim için başvuruda bulundu. Hareket, Samsung'a bir anlaşmaya varması için 10 gün veriyor. Uyulmaması halinde yarı iletken çipler ve elektronik gibi çeşitli Samsung işletmelerinde grev ve duraklama ile sonuçlanacak. Koreli teknoloji devi, kıt stoklara ve sevkiyatlarda gecikmelere yol açan yarı iletken kıtlığından zaten çok etkilenen zor bir noktada buluyor. 

Samsung çalışanları da greve başlıyor!

samsung

4.500 üyeye sahip işçi topluluğu ve Samsung arasındaki müzakereler Ekim ayında başladı. İşçiler tarafından ücret zammı, COVID-19 tazminatı ve özel izin seçenekleriyle ilgili itirazların hepsinin kulak ardı edildiği iddia ediliyor.


Samsung, Mart ayında yaptığı bir taslak anlaşmada, yüzde 4,5 temel ücret zammı da dahil olmak üzere yüzde 7,5'e varan ücret zammı önermiş, ancak sendikaların çağrılarını dikkate almamıştı.

Bu aralar teknoloji devi hali hazırda kıtlık gibi problemlerle uğraştığı için bir de çalışan grevinin eklenmesi Samsung açısından hiç sağlıklı olmayacaktır. Bu sebeple şirket açısından problemin kısa sürede çözülmesi en verimli sonucu doğuracaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap