SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Samsung 2021'de rekor gelir el etti! İşte detaylar!

Samsung 2021'de rekor gelir el etti! İşte detaylar!

28 Ocak 2022 Cuma - 16:20




Samsung, yıllık mâli sonuçlarını yayınladı. Veriler, şirketin 2021 yılında yeni bir gelir rekoru elde ettiğini gösteriyor!





Samsung, yıllık mali sonuçlarını yayınladı ve takvim yılı için yeni bir gelir rekoru açıkladı! Açıklanan veriler, şirketin 279,6 trilyon KRW (yaklaşık 232 milyar dolar) gelir elde ettiğini gösteriyor. Bu başarı Samsung Electronics şirketinin tüm bölümlerindeki iyileştirilmiş satışlar sayesinde yıllık bazda %18 gibi büyük bir artış anlamına geliyor.

Samsung 2021'de rekor gelir el etti! İşte detaylar!

Samsung Electronics şirketinin 2021 yılının 4. çeyreğinde hem işletme kârı hem de gelir oranı iyileşti. Satışlar %24 artarken, gelirinin 2020'nin 4. çeyreğine kıyasla %53 arttığı görüldü. Samsung Electronics'in 4. Çeyrek ve 2021 Mali Yılı finansal sonuçlarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Güney Koreli teknoloji devi, bir basın açıklamasında, Ekim ve Aralık arasındaki büyümenin, katlanabilir Galaxy Z Fold3 ve Galaxy Z Flip3 gibi akıllı telefonlar, TV'ler ve ev aletleri gibi ürünlerin satışlarından kaynaklandığını belirtti.


Akıllı telefonlara yönelik genel pazar talebinin ise, Noel tatilleri ve yeni yıl da dahil olmak üzere, yıl sonunda yaşanan güçlü mevsimsel alışverişler nedeniyle son çeyrekte arttığı belirtildi. Elde edilen bu gelirin geneli ise, tabletler ve giyilebilir cihazlar gibi Cihaz Ekosistemi ürünlerinden de kaynaklandı.

Samsung, pandemi ve bileşen sıkıntısı ile ilgili belirsizliklerin 2022'de devam etmesini bekliyor, ancak yine de büyümeye devam etmeyi umuyor. Büyümenin ilk adımı ise, 9 Şubat'ta Samsung Unpacked etkinliğinde çevrimiçi olarak gerçekleşmesi beklenen yeni Galaxy S serisinin lansmanı olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap