SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Resmen kabus! Günlerce internet olmayacak, tarih verdiler

Resmen kabus! Günlerce internet olmayacak, tarih verdiler

29 Ağustos 2021 Pazar - 10:00




ABD'de yapılan bir araştırmada, Güneş'te yaşanabilecek patlamalar veya fırtınaların dünyadaki internetin günlerce kesilmesine neden olabileceği sonucuna ulaşıldı.





Dünya henüz koronavirüsü atlatamamışken ABD'den yeni bir uyarı geldi. ABD'nin önce gelen eğitim kurumlarından California Üniversitesi'nde görev yapan bilişim uzmanı Sangeetha Abdu Jyothi, gezegenimizin küresel internet kesintisi tehdidi ile karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Güneş'te yaşanabilecek patlamalar veya fırtınaların böyle bir etkisi olabileceğinin altını çizen Jyothi, bu durumun 10 yıl içeresinde yaşanabileceğinin altını çizdi.
 
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, 10 yıl içinde tüm dünyadaki internetin kesilmesine neden olabilecek büyüklükte bir patlama veya fırtınanın meydana gelme olasılığı yüzde 12.
 
Jyothi'ye göre, bu tip patlamalar sonrası ortaya çıkan iyonize parçalar ve elektromanyetik dalgalanmalar gezegenimizin manyetik alanda bozulmalara yol açabilecek kapasitede.
 
Dünya'nın manyetik alanında yaşanacak bozulmaların ise direkt olarak elektronik cihazları etkileyebileceği belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap