SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > 'Netflix Türkiye'den çekiliyor' iddiası

'Netflix Türkiye'den çekiliyor' iddiası

19 Ağustos 2019 Pazartesi - 13:20




Geçtiğimiz haftalarda RTÜK denetimine tabi olacağı açıklanan dijital platformlardan Netflix'in Türkiye'den çekileceği iddia edildi.





Geçtiğimiz haftalarda RTÜK denetimine tabi olacağı açıklanan dijital platformlardan Netflix'in Türkiye'den çekileceği iddiası sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

teknolojioku.com'da yer alan habere göre, iddianın kaynağı, Türkiye'de yaşayan bir İngilizce öğretmeninin Twitter hesabı. JaredWall isimli Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre Netflix önümüzdeki ay ya da ilerleyen dönemde Türkiye operasyonlarını bitirecek.

Konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelmezken ortaya atılan iddianın doğruluğu ise tartışılıyor. Netflix daha önce fiyatlarına zam yapmadan bazı kullanıcılara bu fiyatları göstermiş. Olay ortaya çıkınca da 'test yapıyorduk' manasında açıklamalarda bulunmuştu. 

Benzer bir durumun yine yaşanması muhtemelen olduğu için markanın bu bilgiyi bilerek sızdırmış olma ihtimali de var. Ancak yapılan yeni düzenleme ile RTÜK'e bağlanan dijital video platformlarının vergi vermesi ve lisans için belli bir ücret ödemesi gerekiyor. 

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap