SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Nemrut Dağı'na sanal gözlük

Nemrut Dağı'na sanal gözlük

08 Mayıs 2015 Cuma - 16:12




UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Nemrut Dağı, Samsung firmasının geliştirdiği gözlükle, sanal ortamda izlenebilecek.





Dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan Nemrut Dağı, sanal gözlükle dünyaya tanıtılacak. Hazırladığı "Project Beyond" çalışmasında Türkiye'ye yer veren Samsung Electronics firması, bu kapsamda UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Nemrut Dağı'nda çekim yaptı. Görüntüler, firma tarafından piyasaya sunulacak "sanal gerçeklik" adı verilen gözlükte, üç boyutlu izlenebilecek. Samsun Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Yoonie Joung ve beraberinde heyet, projeyle ilgili bilgi vermek amacıyla Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Nemrut Dağı'nın dünyada bilinen bir yer olduğunu ifade eden Young, burada çekilen 3 boyutlu görüntünün bu yıl ürettikleri "sanal gerçeklik" gözlüğüyle izlenebileceğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap