SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Ne Apple, ne de Samsung! Xiaomi Redmi bir ilki başardı!

Ne Apple, ne de Samsung! Xiaomi Redmi bir ilki başardı!

09 Mart 2020 Pazartesi - 16:18




Ülkemizde de oldukça popüler markalardan biri olan Xiaomi Redmi, bir ilke imza attı. Samsung ve Apple’ın uzun süre üzerinde çalıştığı teknolojiyi Redmi ekibi buldu geliştirdi!





İlk ekran altı parmak izi okuma teknolojisine sahip akıllı telefon 2018 yılında çıkmıştı. Fakat 2018 öncesinde Apple ve Samsung’un bu hususta önemli bir mesai harcadığı biliniyordu. Hatta Apple’ın FaceID öncesinde bu teknoloji için yüksek düzeyde Ar-Ge harcaması yaptığı da kamuoyuna sızdırılmıştı. Tüm bu harcamalara karşın ne Apple, ne de Samsung parmak izi okuyucusunu LCD panel arkasına yerleştiren bu teknolojiyi verimli bir şekilde hayata geçirmedi.

Dahası günümüze geldiğimizde de henüz hiçbir üretici ekran altı parmak izi okuyucusunu LCD panel arkasına yerleştirmeyi başaramamıştı. Çünkü LCD panellerin arka kısmında yer alan aydınlatma yüzeyi, sensorlerin parmak izini tanımasını engelliyordu.
 

Görünen o ki Çinli üretici Redmi sonunda bu sorunun üstesinden gelmeyi başardı. Redmi’nin başındaki isimlerden biri olan Lu Weibing yaptığı bir paylaşımda ekran altı parmak izi okuma teknolojisinin LCD ekranda nasıl çalıştığını gözler önüne serdi.

Weibing’in bu teknolojiyi test ettiği telefon bir Redmi Note 8 prototipi. Elbette bu teknolojinin hemen kullanıma sunulmasını beklemek hata olur. Zira biraz daha süre geçmesi gerekiyor. Fakat önümüzdeki yıl çıkacak olan hemen hemen tüm Redmi modellerinde bu teknolojinin kullanılması, bizler için sürpriz olmayacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap