SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > MIUI 13'ün Pure Mode'u nasıl aktifleştirilir? Nasıl yapılır serisi!

MIUI 13'ün Pure Mode'u nasıl aktifleştirilir? Nasıl yapılır serisi!

18 Ocak 2022 Salı - 14:28




Nasıl yapılır serimize devam ediyoruz. Bu kez MIUI 13 ile gelecek olan "Pure Mode" özelliğini nasıl aktif edeceğinize değiniyoruz.





Xiaomi, cihazınızı gereksiz dosyalardan korumak için MIUI 13 ile birlikte "Saf mod" adlı en yeni yazılım tabanlı bir özelliği sunuyor. Eylül 2021'de şirket, MIUI'nin Çin yapısında bulunan “Pure Mode” için beta test cihazı alımlarına başlamıştı. Şimdi ise Xiaomi, Çin'deki akıllı telefonlarına Pure Mode'u sessizce sunmaya başladı. 

MIUI'de “Pure Mode” Nedir?

Saf mod, esasen akıllı telefonlarınızı gereksiz dosyalardan, virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan korumanıza yardımcı olan yazılım tabanlı bir özelliktir. Pure Mode, Xiaomi modellerinizdeki klasörler, APK'lar, uygulamalar gibi tüm dosyaları tarar ve herhangi bir gereksiz dosya veya kötü amaçlı yazılım bulduğunda sizi bilgilendirebilir.

Mod, Oppo, Realme ve OnePlus'tan hatırladığımız “Güvenlik Kontrolü” adlı ColorOS cihazlarında bulunan özelliğe benziyor.

Bununla birlikte, ikisi arasında önemli bir fark var: Güvenlik Kontrolü, bir uygulamayı yükledikten sonra taramayı gerçekleştirirken, MIUI'deki Saf mod ise önce apk dosyalarını tarar ve ardından kullanıcının uygulamayı yüklemesine izin verir.


Herhangi bir önemsiz, virüs veya kötü amaçlı yazılım bulunursa, sizi uyarır. Artık, Uygulamayı ve diğer dosyaları indirmek isteyip istemediğinizi kullanıcılara bırakır. “Pure Mode”, aşağıda verilen dört güvenlik kontrolü düzeyine sahiptir;

  • Virüs algılama; sistem tabanlı güvenlik sağlamak için virüs veya truva atı tarar.

  • Gizlilik algılama; herhangi bir gizlilik açığı olup olmadığını tespit eder.

  • Uyumluluk tespiti; en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için bir uygulamanın sistemle uyumlu olup olmadığını tespit eder.

  • Manuel inceleme: Güvenli Mod aracılığıyla taranan uygulama, MIUI geliştiricileri tarafından manuel olarak incelenir.


Ayrıca, herhangi bir uygulamayı güvensiz olarak algıladıysa ve yüklemesini kısıtladıysa, uygulamayı yine de yüklemek isterseniz; Ayarlar >> Güvenli Mod >> Kurulumu yetkilendir seçeneğine gidin. Bu yöntemi izleyerek uygulamayı yüklemeye devam edebilirsiniz.

MIUI 13'te Saf/Güvenli Mod Nasıl Etkinleştirilir ve Devredışı Bırakılır?

Akıllı telefonunuzda MIUI 13 güncellemesi var ise bu etkinleştirmeyi yapabilirsiniz. İşte adımlar;

  • MIUI'nin Uygulama yüklemesine gidin

  • Cihazın sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklayın.


  • Şimdi oradan, Ayarlar >> Güvenli Mod'a tıklayın.

  • Şimdi “Şimdi aç”a dokunun, bu Xiaomi akıllı telefonunuzda Güvenli modu etkinleştirir.

Güvenli modu devre dışı bırakmak için, Güvenli modu açmak için yukarıda belirtilen adımları izleyin, şimdi son sayfada “Şimdi aç” yerine “Şimdi kapat” düğmesini seçmeniz yeterli.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap