SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Metaverse evrende Türkiye’den 30 bin arsa satıldı!

Metaverse evrende Türkiye’den 30 bin arsa satıldı!

08 Şubat 2022 Salı - 14:36




Metaverse sanal dünyasında arsa satışları her geçen gün artarken, 15 bini İstanbul’da olmak üzere Türkiye’de de 30 bin arsa satıldı. İşte tüm detaylar.





Türkiye’de 30 bin, İstanbul’da 15 bin parsel satıldığını belirten Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “İstanbul’da stadyum, saray, cami, köprü gibi sembol alanlar çoktan tükendi. Çok sayıda arsa satışı yapan platform olsa da en yaygınları Decentraland, Sandbox, Axie ınfınıty, OVR, Upland ve Cryptovoxels. Metaverse’te yatırımların faydaya dönüşmesi sadece altcoin para birimi üzerinden ölçülebilir durumda. Fakat Multiverse veya Meta’nın lanse ettiği Horizon Worlds gibi projelerde sahiplenilen alanın sonrasında perakende ile buluşması söz konusu. Bu durumda perakende firmaları görünürlüğünü artırmak için masraflara girebileceğinden bu tip alanlarda ön planda olmak kıymetli olabilir.” dedi.

Metaverse evrende Türkiye’den 30 bin arsa satıldı!

meta

Metaverse’in parekende şirketleri için öneminin altını çizen Öğüt, “Ürünlerini metaverse algısı içerisinde satmaya hevesli firma oldukça fazla. İlk beklenti haliyle
metaverse içerisinde ilk gezenin önüne reklam veya satış unsuru koymak. Bu nedenle boğaz alanlarını kapatmaktan ziyade alışveriş yapılabilecek yerlere sahip olmak daha önemli. Dünyadan Türkiye ve özellikle İstanbul’a yönelik yoğun bir ilgi olduğu görülüyor. Kısa sürede kâra geçmek isteyen yatırımcılar oldukça fazla. Bunedenle; bu alanda da kısa sürede en ön sıralara geldik. Fakat buradaki kazanç,bahsedilen alanın konumundan ziyade kullanımıyla ilişkili. Bu nedenle öncelikleperakende kullanımına dikkat edenler nispeten daha fazla kazanacaktır diye öngörüyorum. Sonuç olarak bir malın değeri kullanımı ve ticareti ölçüsünde değerlendirilir.” şeklinde konuştu.

Metaverse’den nasıl arsa alınacağına dair de bilgiler veren Öğüt şöyle devam etti: “En çok kullanılan platformlar üzerinden yaklaşık 200 TL ile cüzdan bağlantısını gerçekleştirdikten sonra, tarayıcınızı destekleyen bir eklenti ile bağlanmanız ve bu eklenti üzerinde Akıllı Kontrat destekli cüzdanınızı oluşturarak satım alım gerçekleştirilebilirsiniz. Bu aşamada sizden kim olduğunuzu tanımlayacağınız kimlik bilgileri de isteniyor. Sonrasında tanımlı cüzdanınız ile işlemlerinizi gerçekleştiriyorsunuz. Özetle bu aşamadan sonra sadece kredi kartınız ve kimlik belgeniz tüm işlemler için yeterli ve yaklaşık minimum maliyet 200 TL civarında.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap