SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Meta dünyanın en hızlı bilgisayarını geliştiriyor!

Meta dünyanın en hızlı bilgisayarını geliştiriyor!

25 Ocak 2022 Salı - 13:16




Meta veri deposu için yeni deneyimler geliştirmek amacıyla AI Research SuperCluster'ı geliştiriyor. Şirket dünyanın en hızlı bilgisayarını oluşturacak.





Meta, yeni bir yapay zeka süper bilgisayarının ilk aşamasını tamamladı. AI Research SuperCluster (RSC) isimli cihaz bu yıl içinde tamamen oluşturulduktan sonra, şirket yeni ürünlerinin gezegendeki en hızlı AI süper bilgisayarı olacağına inanıyor.

Şirket, RSC'nin trilyonlarca örneğe kıyasla çok daha iyi AI modelleri geliştirmede öncü olacağını söylüyor. Diğer şeylerin yanı sıra, modeller daha iyi artırılmış gerçeklik araçları oluşturabilecek. Meta'ya göre "metni, görüntüleri ve videoyu birlikte sorunsuz bir şekilde analiz edebilecek".

Meta dünyanın en hızlı bilgisayarını hazırlıyor!

Bu çalışmanın çoğu, yapay zeka destekli uygulamaların ve ürünlerin kilit role sahip olduğu meta veri deposu vizyonuna hizmet ediyor. Teknik program yöneticisi Kevin Lee ve yazılım mühendisi Shubho Sengupta bir blog yazısında "RSC, örneğin, her biri farklı bir dil konuşan büyük insan gruplarına gerçek zamanlı sesli çevirileri sağlayacak. Böylece bir araştırma projesinde sorunsuz bir şekilde işbirliği yapılacak. Bir AR oyunu oynanması için tamamen yeni AI sistemleri oluşturmamıza yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

RSC şu anda toplam 6.080 GPU'lu 760 Nvidia DGX A100 sistemine sahip. Meta, mevcut yinelemenin zaten gezegendeki en hızlı AI süper bilgisayarları arasında olduğuna inanıyor. İlk kıyaslamalara dayanarak, RSC'nin şirketin eski kurulumuna kıyasla bilgisayarla 20 kata kadar daha hızlı çalıştırabileceğini iddia ediyor.


Meta, RSC'nin büyük ölçekli doğal dil işleme modellerini de üç kat daha hızlı eğitebileceğini söylüyor. Meta, RSC'yi çalıştırmak için fiziksel altyapı ve sistemleri oluşturmanın yanı sıra, güvenlik ve gizlilik kontrollerinin bulunması gerektiğini söyledi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap