SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Mercedes, Menzildeki Herkesi Yok Edecek!

Mercedes, Menzildeki Herkesi Yok Edecek!

19 Aralık 2021 Pazar - 14:45




Mercedes-Benz'in 1.000 KM menzil sunan elektrikli modeli için detaylar paylaşıldı. Mercedes'in tamamen elektrikli otomobillere geçeceği model hakkında detaylar bu haberimizde.





Yeni elektrikli araçlar, en verimli hibritleri ve dizelleri bile utandıracak sportif tasarımla üretiliyorlar. Artık bu araçlar uzun menzile kavuştuğundan, menzil kaygısı yakında geçmişte kalacak. 

Örneğin: Lucid Air, bir şarjla 837 KM'ye kadar olan piyasadaki herhangi bir elektrikli otomobilden en uzun menziline sahip olanı.

Yakın zamanda bu menzil tahminini geçen bir araç hayal etmek zor, ancak Lucid Motors'u yenebilecek biri varsa, o da Mercedes-Benz'dir.

Şaşırtan Menzil Mesafesi

Bir yıldan fazla bir süre önce Mercedes, Vision EQXX adlı şaşırtıcı bir 1.207 KM'lik menzile sahip bir elektrikli araç tasarladı. Araç şu anda konsept formunda ve 3 Ocak 2022'de tanıtılacak, ancak bundan önce Alman otomobil üreticisi şimdiye kadarki en verimli otomobili için yeni bir teaser yayınladı. 


Araba hakkında yeni bir bilgi verilmedi, ancak Mercedes, Vision EQXX'in "elektrikte lider" ve "araba yazılımında lider olacağını" söyledi.

Son bilgiler, EQXX'i yan profilde göstererek aerodinamik gövdesine harika bir bakış sunuyor. 1.207 kilometrelik bir menzile ulaşmak için, EQXX büyük bir pil takımına ve son derece düşük bir sürtünme katsayısına sahip olacak. 2022 Mercedes-Benz EQS Sedan şu anda firmanın sahip olduğu en verimli aerodinamik araç çünkü süper düşük 0.20 sürtünme katsayısına sahip, ama biz EQXX bu alanda daha da iyileşmesini bekliyoruz. 

Arabaya yandan bakıldığında, uzatılmış arka kısım bize 2015'teki ultra verimli Volkswagen XL1'i hatırlatıyor. Bu araba 0.19 sürtünme katsayısına sahipti ve küçük dizel motorundan 313 mpg güç sağladı.

EQXX performanstan çok verimliliğe odaklansa da tasarım, tanıtım fotoğraflarında gerçekten güzel görünüyor. Mercedes daha önce EQS Sedan'dan daha çekici görünen şık ön uçla piyasaya çıkmıştı. Mercedes, EQXX'i ortaya çıkardığında bize tam pil ayrıntılarını vermeyebilir, ancak Alman otomobil üreticisi, Mercedes Şefi Markus Schafer'e göre "hücre düzeyinde enerji yoğunluğunu EQS'ye kıyasla %20 daha fazla artıracağını" vaat ediyor.

Vision EQXX, 5-8 Ocak tarihleri ​​arasında Las Vegas'taki CES 2022'de Mercedes-Benz standında sergilenecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap