SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Mark Zuckerberg dünyanın en zengin 3. insanı oldu!

Mark Zuckerberg dünyanın en zengin 3. insanı oldu!

24 Mayıs 2020 Pazar - 15:12




Yalnızca 2 ay içerisinde serveti 30 milyar dolar artan Zuckerberg, dünyanın en zengin 3. insanı oldu.





Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, 57.8 milyar dolar olan net servetini son 2 ay içerisinde 30 milyar dolar artırarak, 87,8 milyar dolar ile dünyanın en zengin 3. kişisi oldu.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg dünyanın en zengin 3. insanı oldu!

Facebook'la ilgili data skandalı ve sonrasında gelişen olaylar bir süredir gündemi meşgul ediyordu. Bu sebeple zarara uğrayacağı düşünülen Facebook kurucusu Mark Zuckerberg herkesi ters köşe yaptı.

İki ay öncesine kadar 57.8 milyar dolar net serveti bulunan Mark Zuckerberg dünyanın en zenginleri listesinde 5. sırada yer alıyordu. Ancak Zuckerberg son 2 ay içerisinde servetine 30 milyar dolar kattı. Bu gelişme ile birlikte 87.8 milyar dolarlık net servete sahip olan Zuckerberg, Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett'i geride bırakarak dünyanın en zengin 3. kişisi oldu.

Bu artışın arkasında yatan en büyük sebebin ise koronavirüs salgını olduğu tahmin ediliyor. Zira koronavirüs pandemisinin dünyayı etkisi altına alması sonucu internet  kullanımı oldukça artmıştı. Evlerine hapis olan insanlar, oyun, film ve sosyal medya platformlarında fazlasıyla zaman harcamaya başlamıştı.




Hal böyle olunca, Zuckerberg'in servetinin artması gayet doğaldı. Ancak yine de 30 milyar dolarlık bir artışı sanırım kendisi bile beklemiyordur. Sonuç olarak Mark Zuckerberg, 142 milyar dolar servete sahip olan Amazon CEO’su Jeff Bezos’un ve 94.2 milyar dolar servete sahip olan Microsoft kurucusu Bill Gates’in hemen ardından 87.8 milyar dolar net servet ile dünyanın en zengin iş insanları listesinde üçüncü sırada yerini aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap