SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Koronavirüs mücadelesi için Coronathon etkinliği

Koronavirüs mücadelesi için Coronathon etkinliği

20 Mart 2020 Cuma - 16:46




Koronavirüs ile mücadele etmek için düzenlenen Coranathon etkinliği ile yenilikçi çözümler üretilecek.





Hackathon adı verilen etkinliklerde belli bir konu özelinde belli bir sürede çözümler üretilip, sorunlara çare bulunmaya çalışılır. Benzer bir etkinlik şimdi de koronavirüs için gerçekleştiriliyor. Coranathon adı verilen hackathon etkinliğinde diğer adıyla Covid-19 salgınının ortaya çıkardığı sorunlara sosyal ve lojistik anlamda yenilikçi çözümler üretmek amaçlanıyor.

Koronavirüs mücadelesi için Coronathon etkinliği

Etkinliğin sitesinde yer alan bilgilere göre Koronavirüs ile ilgili çevresel (Psikolojik destek, mental sağlık, evde vakit geçirme & sosyal izolasyona bağlı sorunlar, sosyal medya ve benzeri platformlarda dezenformasyon (bilgi kirliliği) , fiziksel aktivitenin sınırlanması, çevreye duyarlılık vb.), Lojistik (Gıda, sağlık ekipmanlarına erişim, yardımlaşmayı arttıran gönüllülük bazlı oluşumlar vb.) ve Diğer Çözümler alanlarında (İşsizlik veya nakit akışı problemleri, eğitimin devamlılığı ile ilgili problemler vb.) çözümler üretilecek.

21-22 Mart 2020 tarihleri arasında online kanallardan (Slack ve Youtube gibi) ücretsiz olarak düzenlenecek Cronathon etkinliği ile ilgili detaylı bilgiyi https://coronathonturkiye.com/ adresinde bulabilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap