SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > İşte NASA'nın Mars'ta kullanacağı uzay kıyafetleri

İşte NASA'nın Mars'ta kullanacağı uzay kıyafetleri

09 Kasım 2015 Pazartesi - 12:17




Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'ta kullanılmak için üretilen 'Z-2' isimli uzay giysilerini tanıttı. İşte merakla beklenen NASA'nın Mar





O kıyafetler tanıtıldı...Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'ta kullanılmak için üretilen uzay kıyafetlerini tanıttı. Konvansiyonel giysilere oranla astronotlara geniş hareket kabiliyeti sağlayacak olan yeni uzay kıyafetleri yaşam modulüne bağlantıda da büyük kolaylıklar sağlayacak.Astronot kıyafetinin artık 3D yazıcılar vasıtası ile üretilebilecek. Bu sayede ihtiyaç duyulması halinde yeni giysiler Mars'taki modülde yapılabilecek.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde NASA,  Mars’ta akan su olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu açıklamış bu gezegene yapacağı görev için de düğmeye basmıştı.NASA, yapılan araştırmalar sonucunda Mars'a yapacağı insanlı uçuşlar kapsamında ise astronot alınacağını duyurmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap