SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > İşte Mars gezegenindeki ilk selfie!

İşte Mars gezegenindeki ilk selfie!

27 Ekim 2019 Pazar - 16:23




NASA’nın keşif aracı Curiosity, Mars gezegeninde çekilen ilk selfinin sahibi oldu.





Bilindiği üzere NASA’nın keşif aracı Curiosity, Kızıl Gezegen’deki olası yaşam belirtilerini tespit etmek için görev alıyor. Bunun için toprak örneklerini toplamaya devam eden keşif aracı görevi sırasında bir de selfie çekti.

İşte Mars gezegenindeki ilk selfie!

NASA’nın keşif aracı Curiosity 2012’de Mars’a inmişti. Bilim insanları o zamandan beri, “kil içeren ünite (clay-bearing unit)” adı verilen bölgeyi incelemeyi hedefliyordu.

Mars’taki olası yaşam belirtilerini tespit etmek için toprak örneklerini toplamaya devam eden keşif aracı Curiosity, görevi sırasında selfie çekerek Mars gezegeninde çekilen ilk selfinin sahibi oldu.

24 Eylül’de çekilen ve NASA’ tarafından bir ay sonra yayımlanan fotoğraf, Kızıl Gezegen’de kil açısından zengin “Glen Etive” kraterinde ilk kez kimyasal deney yapıldığını da göstermiş oldu.

Ajansın internet sitesinde yer alan habere göre, Curiosity isimli aracın, zeminde iki delik açtığı görüldü. Delikler, “Glen Etive 1” ve “Glen Etive 2” diye adlandırıldı.


Yayımlanan görüntü, Curiosity’nin bir yıl önce ayrıldığı Vera Rubin Sırtı’nı yaklaşık 300 metre geride bırakmış olduğu görüldü. Bu anlamda görüntü, keşif aracının ne kadar yol kat ettiğini de göstermiş oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap