SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > İşte Apple'ın yeni iOS 16.2 güncellemesinin öne çıkan özellikleri

İşte Apple'ın yeni iOS 16.2 güncellemesinin öne çıkan özellikleri

14 Aralık 2022 Çarşamba - 14:56




Apple, iPadOS 16.2 ve macOS Ventura 13.1 ile birlikte iOS 16.2 güncellemesini tüm kullanıcılar için kullanıma sunuyor.





iCloud verileri için uçtan uca şifreleme

Apple, hassas verileri iCloud'da saklarken her zaman şifrelemiştir. Şirket, yeni bir Gelişmiş Veri Koruma modu ile çoğu veri için uçtan uca şifrelemeyi başlatıyor. Bu hizmetler şifrelenmemiş standart protokolleri temel aldığından, e-postalar, kişiler ve takvim etkinlikleri uçtan uca şifrelenmez. Gelişmiş Veri Korumasını etkinleştirirseniz, iPhone veya Mac gibi güvenilir bir cihazda kimliğinizi doğrulayarak cihazınızın verilerine yalnızca siz erişebilirsiniz. Başka biri verilerin şifresini çözmeye çalışırsa - Apple dahil - anlamsız olacak.

İşte Apple'ın yeni iOS 16.2 güncellemesinin öne çıkan özellikleri - Resim : 1

Bu özellik, gazetecilere, aktivistlere ve insan hakları savunucularına yönelik devlet düzeyinde casus yazılım saldırıları gibi tehditleri önleyen kilitleme moduyla karıştırılmamalı. iOS 16.2 sunumuyla birlikte ABD merkezli tüm kullanıcılar verilerini şifrelemenin ardında güvence altına alabilecekler. Bu aşamada Gelişmiş Veri Koruma modu, cihaz ve mesaj yedeklemeleri, hatırlatıcılar, safari yer imleri, notlar, fotoğraflar ve sesli notlar gibi şeyleri koruyacaktır.İşte Apple'ın yeni iOS 16.2 güncellemesinin öne çıkan özellikleri - Resim : 2

Apple Music karaoke modu

Apple Sing olarak adlandırılan özellik, iPad ve Apple TV ile birlikte iPhone 11 ve üzeri tüm kullanıcılara sunulacak. Apple, karaoke için gelişmiş gerçek zamanlı şarkı sözü senkronizasyonu ve vokalleri müzik parçasından ayırmak için cihaz üzerinde makine öğreniminin bir kombinasyonunu kullanıyor. Ayrıca daha iyi bir grup deneyimi için arka plan vokallerini ayırıyor ve vurguluyor. Şirket, piyasaya sürüldüğünde, bu özelliğin en çok çalınan şarkıların ilk %80'inde kullanılabileceğini ve daha sonra çok daha fazla parça ekleneceğini söyledi.

Serbest biçimli uygulama

AppleFreeform'u ilk kez Haziran ayında Dünya Çapında Geliştirici Konferansı (WWDC) sırasında kendi ekosistemi için bir dijital beyaz tahta olarak tanıttı.  Uygulamanın kullanımı oldukça basit: nesneleri ve çizgileri çizelebilecek, medya, belgeler veya notlar eklenebilecek ve öğelere açıklama girilebilecek sonsuz bir tahta.İşte Apple'ın yeni iOS 16.2 güncellemesinin öne çıkan özellikleri - Resim : 3


Dijital beyaz tahta alanındaki benzer olan diğer ürünler oldukça değerli. Geçen ay Adobe, Figma'yı 20 milyar dolara satın aldı. Bu yılın başlarında Miro, 17,5 milyar dolarlık bir değerlemeyle 400 milyon dolar topladı. Apple şu anda kurumsal tüketiciler veya profesyonel tasarımcılar için rekabet etmese de, diğer araçlar yerine Serbest Biçimi seçmek isteyebilecek sıradan kişilerin dikkatini çekmek istiyor.

AirDrop sınırlaması

Apple, iOS 16.1.1 güncellemesiyle Çin'deki AirDrop ayarlarını değiştirdi. AirDrop'u “herkesten” istek alacak şekilde yapılandırırsanız, 10 dakika ile sınırlandırılmıştı. Şimdi şirket, iOS 16.2 güncellemesiyle bu özelliği tüm kullanıcılarına açıyor. 10 dakika sonra, AirDrop ayarı "yalnızca kişiler" olarak geri dönüyor ve her seferinde manuel olarak "herkes" olarak değiştirilmesi gerekiyor.

Canlı Etkinlikler özelliğindeki güncellemeler

Canlı Etkinlikler, gerçek zamanlı bilgilerle güncellenebilen kilit ekranı ve ana ekran widget'larıdır. iOS 16.1 güncellemesiyle kullanıma sunuldu. iOS 16.2 ile Apple, Apple TV uygulaması aracılığıyla spor puanı güncellemelerini sunuyor. ABD ve Kanada merkezli kullanıcılar NBA, İngiltere Premier Ligi ve MLB maçlarının puanlarına erişebilecek. Bu arada, AvustralyaBrezilyaJaponyaMeksikaBirleşik Krallık ve Güney Kore'deki kullanıcılar, Canlı Etkinlikler aracılığıyla MLB puanlarına erişebilecek.

Ayrıca,


  • Hava Durumu uygulamasının yerel haberleri göstermek için özel bir haber bölümü olacak.
  • Apple uyku için ana ekran widget'ları ekliyor. Bu widget'lar son oturumlar ve aşamalar hakkında bilgilendirme yapıyor ve alınması gereken ilaçları gösteriyor.

iOS 16.2 güncellemesi, bugünden itibaren iPhone 8 veya üst modeline sahip olan tüm kullanıcılara sunuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap