SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > İşte 4G ihalesinin asgari değer bedeli

İşte 4G ihalesinin asgari değer bedeli

18 Mart 2015 Çarşamba - 10:59




Bakanlar Kurulu, mobil telefon 4G ihalesinde toplam asgari değeri peşin 2 milyar 298 milyon euro olarak belirledi.





Bakanlar Kurulu, Mayıs ayında yapılacak 4g ihalesi için asgari ihale bedelini tespit etti. IMT (entegre edilmiş mikrodalga teknolojileri) yetkilendirme (mobil telefon 4G) ihalesinde toplam asgari değeri peşin 2 milyar 298 milyon euro olarak belirledi.

RESİM GAZETEDE İLAN EDİLDİ

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, Mayıs ayında yapılacak ihaleyi kazananlar, ödemeyi peşin olarak yapabilecekleri gibi, ilki peşin olmak üzere, vade farkı ile birlikte altışar aylık dönemlerde dört eşit taksitle de ödeyebilecekler.

BİR ÖNCEKİ İHALE

2008 yılında düzenlenen 3G ihalesinde A tipi lisans kullanma hakkını Turkcell, B tipi lisans kullanma hakkını da Vodafone, C tipi lisans kullanma hakkını da Avea kazanmıştı.


TEKNİK ÖZELLİĞİ

4G ihalesi 800 ile 2,600 MHz frekansları arasında, farklı bant genişliklerinde 20 dilim olarak yapılacak. Bağlantı hızı, cep telefonlarında 100 Mbps, wi-fi ağlarda 1Gbps'dir. Aynı zamanda wimax band genişliği ile aynı boydadır.

4G NEDİR? 4G NE İŞE YARAR?

4g bir servis sağlama protokolüdür. Bu protocol sayesinde cep telefonlarının internet bağlantı hızı 100 megabit7saniye seviyesine gelecek. Bu seviye bilgisayar kullanıcıları için ise 1 gigabit/saniye seviyesine kadar yükselecek. Bu şuan sahip olduğumuz internet hızının 10 katına karşılık geliyor.

YOLDA KESİLME AZALACAK


4g teknolojisinin bir diğer özelliği ise geniş kapsama alanıne sahip olacak olması. 4g sayesinde artık telefonların çekim gücü artacak ve hızlı erişim daha kolay gerçekleştirilecek. Bir örnekle anlatmak gerekirse, araçlarımızla şehirlerarası seyahat ederken yaşadığımız internet yavaşlaması ve çekim gücü zayıflığı tarihe karışacak. Burada erişimden kastedilen görüntülü konuşma, internetten tv izleme, veri kullanımı, veri aktarımı ve konferans gibi özellikleri bir arada barındırması oluyor.

4G TEKNOLOJİLİERİ NELERDİR?

  1. Hspa+ 21/42
  2. Wimax
  3. Lte

4G TEKNOLOJİSİNİN AVANTAJLARI

4g teknolojisi özellikle cep telefonu ile internete bağlananlar ve video seyredenler için oldukça büyük bir avantaj sağlayabiliyor. İnternette gezinme, dosya indirme ve upload etme, ses transferi gibi uygulamalarda ciddi avantajlar sağlamaktadır. 4G, genellikle büyük miktarlarda veri transferi yapıldığında önemli bir avantaj sağlıyor. Ipv6 teknolojisinin de tüm nimetlerinden yararlanılmaktadır.

4G'NİN DEZAVANTAJLARI


Hizmet sağlayıcılarının kota sistemleri dolayısıyla yüksek hızlı internet kullanarak sunulan kotayı çok çabuk doldurabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz bölgede 4g'nin kapsama alanına girmeyen bir yerde oturuyorsanız 4g teknolojisinden yararlanamıyorsunuz. 4g teknolojilerinden olan Lte'li cep telefonlarında 4g'nin pile büyük yük bindirdiğinden telefonların daha güçlü pillere ihtiyaçları olacak. Pil ömrüne önem veren kullanıcılar için 3g teknolojisi yeterli olmaktadır. 3g'nin bile yeni yaygınlaşmış olduğu ülkemizde 4g'nin yaygınlaşması uzun zaman alacağa benziyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap