SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > iPhone kullanıcılarına önemli uyarı

iPhone kullanıcılarına önemli uyarı

18 Mart 2015 Çarşamba - 15:59




Gizliliğinizi korumak sizin için önem teşkil ediyor ve bu konuda yapılan bütün önerileri uygulayarak, iPhone’unuzdaki ayarları kişisel bilgilerinizi k





Ancak yine de bir ayarı gözden kaçırmış olma ihtimaliniz bulunuyor: Telefonunuzu bağlantı noktası (Hotspot) olarak kullandığınızda görülen isim.

Kablosuz internet erişimi için telefonunuzu modem olarak kullanmanıza olanak sağlayan Hotspot özelliğini aktive ettiğinizde bir başka aygıttan kullanılabilir Wi-Fi bağlantılarına bakın. Eğer Hotspot özelliğini etkinleştirdiğiniz telefonunuzu, “Pırıl iPhone’u” şeklinde isminizi içeren haliyle görüyorsanız, kötü niyetli kişiler tarafından hedef alınabilirsiniz. Bu kişilerin isminize ulaşabilmesi için yapması gereken tek şey, sizin yaptığınız gibi kullandıkları aygıt ile bağlanılabilir Wi-Fi ağlarını taratmak. iPhone’unuzu bağlantılar listesinde gören bu kişiler, bulunduğunuz mekanda hizmet veren Wi-Fi bağlantısının şifresini sormak bahanesiyle size yaklaşabilir ve kendi Hotspotunuzu kullandığınızı söylediğinizde saniyeler içerisinde adınızı öğrenebilir ya da çalınabilecek pahalı bir telefonunuz olduğunu anlayabilirler. Daha da kötüsü, bu kişiler, çalacak bir şey aramıyor olabilir ve yalnızca sizin isteğiniz dışında, hakkınızda daha çok bilgiye sahip olmak amacıyla sosyal medya üzerinden sizi takip etmeye başlayabilirler.

Bu gibi sıkıntıları yaşamamak için telefon ayarlarınızın “Genel” sekmesinde bulunan “Hakkında” kısmına girin. En üstteki bölümün isminizi içerdiğini göreceksiniz. Buna dokunarak hem kişisel bilgilerinizi saklayacak hem de sadece kendi bileceğiniz “MİT Gözetleme Aracı” gibi isimler koyabilirsiniz. “iPad” veya “iPhone” gibi sahip olduğunuz aygıtı ele verecek ibareleri de kaldırmanız faydalı olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap