SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > iPhone 14 Pro'nun sevilen özelliği Android telefonlara geliyor!

iPhone 14 Pro'nun sevilen özelliği Android telefonlara geliyor!

23 Şubat 2023 Perşembe - 12:32




Apple'ın iPhone 14 Pro modelleriyle hayatımıza getirdiği 'Dynamic Island' özelliği, Android üreticileri tarafından da test ediliyor.





iPhone 14 modelleri, Apple'ın eylül ayında düzenlediği etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Apple; iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olmak üzere 4 yeni modelle müşterilerinin karşısına çıktı.

iPhone 14 Pro ve Pro Max'i diğer modellerden ayıran belki de en önemli özellik ekranda göze çarpıyor.

Klasik iPhone'larda görmeye alıştığımız çentik kalkıyor ve bunun yerine oval şeklinde uzun bir ekran deliği karşımıza çıkıyor.

Apple'ın "Dynamic Island" olarak tanımladığı bu bölge, aynı zamanda uzayıp kısalabiliyor ve çeşitli uygulamalardaki bildirimler, animasyonla dışarı çıkabiliyor.

Android telefon üreticileri testlere başladı


Apple'ın iPhone 14 Pro modelleriyle hayatımıza getirdiği 'Dynamic Island' özelliği, Android üreticileri tarafından da test ediliyor.

OPPO'nun alt markası Realme, benzer bir özellik için testlere başladı ve ilk görüntüler de ortaya çıktı.

Söz konusu işlevle ilgili gelen aramaları, alarmları, bildirimleri vb. gibi birçok işlevi gerçekleştirebilmek mümkün olacak. Realme UI arayüzünde test edilen söz konusu özelliğie "MiniCapsule" adı verildi.

Şirketin, Realme C55 modeliyle birlikte 'MiniCapsule' özelliğini kullanıcılarla buluşturması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap