SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > iPhone 12'nin kamerasını, her tamirci değiştiremeyecek

iPhone 12'nin kamerasını, her tamirci değiştiremeyecek

02 Kasım 2020 Pazartesi - 11:12




iPhone 12 modellerinde bulunan kameralar, üçüncü taraf tamirciler tarafından değiştirildiğinde bazı özelliklerini yitirebiliyor.





Apple'ın koronavirüs nedeniyle ekim ayına ertelemek zorunda kaldığı iPhone 12 tanıtım etkinliği, 13 Ekim'de gerçekleşti.

Apple, etkinlik sırasında iPhone 12, Mini, Pro ve Pro Max olmak üzere 4 farklı iPhone modeli tanıttı.

Tanıtılmasından haftalar sonra bile iPhone 12 ailesi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

KAMERA TAMİRİ ZORLAŞTI

iFixt tarafından yayınlanan bir rapora göre, iPhone 12'nin kamera modülünün üçüncü taraf tamirciler tarafından değiştirilmesi daha da zorlaştırıldı.

Rapora göre, iPhone 12 kamerasının parça değiştirme işlemi sonrasında normal bir şekilde çalışması için yazılım yetkilendirmesi gerekiyor. Söz konusu yetkilendirme ise yalnızca Apple Store ve Best Buy gibi yetkili servislerde yapılabiliyor.


iphone 12

YETKİLENDİRME OLMAZSA KAMERALAR SORUN YARATIYOR

iPhone 12 serisinin kameralarını, yetkisi olmayan üçüncü taraf tamirciler de değiştirebiliyor. Ancak kullanıcılar, kamera kullanımında çeşitli sorunlar yaşayabiliyor.

Örneğin yetkisiz tamir işlemlerinde, ultra geniş açı kamera devre dışı kalıyor ve yalnızca belirli modlar kullanılabiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap