SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > iPhone 11 stokları tükenme riskiyle karşı karşıya

iPhone 11 stokları tükenme riskiyle karşı karşıya

08 Mart 2020 Pazar - 20:01




Dünyayı saran koronavirüs felaketi, iPhone 11’in stoklarını tehlikeye soktu. Alınan bilgilere göre iPhone 11'in New York'daki stokları tükenmek üzere!





Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve deyim yerindeyse dünyayı kasıp kavuran koronavirüs, teknoloji dünyasını da derinden sarsmaya devam ediyor. Öyle ki virüsün yoğun olduğu yerlerde insanlar evden dışarı çıkmak istemediğinden dolayı bu durum birçok ürünün satışlarını doğrudan etkiliyor.

Düşen satışlarla beraber virüs ölümcül etkisinin yanı sıra farklı boyutlardaki olumsuzluklarını da gün yüzüne çıkarmış oluyor. Son zamanlarda ABD’nin New York bölgesinde ise daha farklı bir sıkıntı meydana çıkmış durumda. Alınan bilgilere göre New York’daki perakende satıcıları, iPhone 11 üretiminde ve sevkiyatında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade ediyorlar.

iPhone 11 stokları tükenme riskiyle karşı karşıya

Verizon’un başını çektiği perakende satıcılardaki bu sıkıntının temel nedeninin ise koronavirüs olduğu ifade ediliyor. iPhone 11’in üretiminin yapıldığı ülkede şu anda pek çok şehir karantina altında iken, yine birçok yerde sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor. Böyle bir ortamda üretim ve sevkiyatta yaşanan sıkıntılar, iPhone 11’in stoklarının gittikçe azalmasına yol açarken, Apple’ın bölgedeki üretim ortaklarından Foxconn, iddia edildiği gibi bir sorunun yaşanmadığını söylemekle yetiniyor.

Apple’ın pazardaki en büyük rakibi olan Samsung cephesinde ise herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor. Samsung akıllı telefonların üretim ve sevkiyatında herhangi bir problemin olmadığı ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap