SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > İnternet Paketinden Tasarruf Yöntemleri

İnternet Paketinden Tasarruf Yöntemleri

20 Şubat 2020 Perşembe - 15:32




Neredeyse hepimizin elinde artık akıllı telefon var. Telefonlar akıllı olunca da masrafları artıyor. Çoğu işlemlerimizi gerçekleştirdiğimiz telefonlar, internet paketimizden oldukça yiyor.





İşte mobil veriyi nasıl tasarruflu kullanabilirim, internet paketinden tasarruf etme yöntemleri neler, diyenler için öneriler…

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızda bir düzine değişiklikler oldu. Eskiden bilgisayar bile bir olay iken, şimdi bilgisayar gibi telefonlarımız var ve bu telefonlarda oldukça zaman geçiriyoruz. İş için kullanmanın yanı sıra sosyal medya dediğimiz alanlarda da aktif bir şekilde yaşıyoruz. Hatta sosyal medyada kimi zaman o kadar çok zaman harcıyoruz ki, internet paketimizi yenilemek zorunda kalıyoruz. Bazen kendimizi kaptırıyoruz ve telefon faturamız neredeyse doğal gaz faturamızı geçmiş oluyor. İşte bu durumda akıllara internet paketinden tasarruf yapma yöntemleri geliyor.

Mobil veri kullanıyorsanız sürekli bunu takip etmeniz gerekiyor. Hangi marka hat kullanıyorsanız, o hat size günlük olarak bildirim verebilir. Ya da bununla uğraşmak istemiyorsanız, telefonunuzdan da ne kadar internet paketinizin kaldığına bakabilirsiniz.

Kabul, özellikle toplu taşımadayken trafikte geçirdiğimiz zamanı sosyal medyada geçirip kafa dağıtmak istiyoruz ama bu da bizim paketimizden yiyor. Bu sebeple harcanan internet miktarını sürekli kontrol etmekte fayda var.

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal ağların başında, Facebook, Youtube, Instagram ve Twitter geliyor. Bu sosyal ağlar internet paketinizi doğru kullanmanız için size fayda sağlıyor. Örneğin, Facebook'ta ayarlar kısmından video ayarlarına girerek sadece Wi-Fi'de çalıştır bölümünü seçebilirsiniz. Biliyorsunuz arkada açık kaldığı takdirde sürekli mobil verinizden yiyecek ve kullandığınız paket hızlıca tükenecek. Basit ayarlarla bunun önüne geçebilirsiniz. Aynı işlemi Twitter ve Instagram hesabınız üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Otomatik Yenilemeyi Kapatın

Telefonunuzda arka planda çalışan uygulamaları yenileme özelliği bulunuyor. Sık kullandığınız uygulamalar bekleme yapmadan sürekli yenileniyor fakat bu hem pil ömründen hem de mobil verinizden yiyor. Arka planda yenileme seçeneğini kapattığınız anda tasarruf yapmış olursunuz.

Wi - Fi Noktaları Kullanın

Nereye giderseniz gidin artık her yerde Wi - Fi bağlantısı bulunuyor. Sadece şifre isteyerek bulunduğunuz yerdeki interneti kullanabilirsiniz. Aynı zamanda birçok uygulama çevrimdışı kullanılıyor. Bu seçeneklere göz atmanız da mümkün.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap