SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Instagram'a yaş sınırı geliyor

Instagram'a yaş sınırı geliyor

05 Aralık 2019 Perşembe - 11:34




Dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulamalarından Instagram, platforma kaydolacak kullanıcılarına 13 yaş sınırı getireceğini, bu yaşın altındaki mevcut kullanıcıların hesaplarınınsa kilitleneceğini açıkladı.





Çocuk güvenliği politikalarına uymaması nedeniyle eleştirilen sosyal medya uygulaması Instagram, uygulamaya kaydolacak kullanıcılarına 13 yaş sınırı getireceğini açıkladı. 

Çocukların Instagram'daki her türlü içeriğe erişebilmesiyle ilgili olarak eleştirilen Instagram, konuyla ilgili yeni bir adım attığını duyurdu. Bundan sonra uygulamaya yeni kaydolacak kişilere 13 yaş sınırı getireceğini açıkladı.

Yayınlanan yeni gelişmelere göre, Facebook ile Instagram, 13 yaşın altındaki kullanıcıların hesaplarını kilitlemek üzere yeni moderatörler görevlendirdi. Söz konusu politika değişikliğine ilişkin yayınlanan bir blog yazısında "Yaş bilgisini sormak küçük yaştaki kullanıcıların Instagram'a kaydolmasını önleyecek ve onları koruyacak" ifadelerine yer verildi.

Bu adım aynı zamanda uygulamayı Çocukların Çevirimiçi Gizliliğini koruma Yasası'yla (COPPA) uyumlu hale getirmeyi de amaçlıyor. Şirketten yapılan açıklamada ayrıca, kullanıcılardan istenecek yaş bilgisinin diğer kullanıcılarla paylaşılmayacağı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap