SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Instagram özür diledi

Instagram özür diledi

12 Ağustos 2021 Perşembe - 14:26




Instagram, ünlü yönetmen Pedro Almodovar’ın yeni filmi “Madres Paralelas”ın posterini “çıplaklık” gerekçesiyle kaldırdığı için özür diledi.





BBC’de yer alan habere göre, Pedro Almodovar’ın yeni filmi “Madres Paralelas”ın posterinde bir damla süt çıkaran meme ucu görünmesi üzerine Instagram, fotoğrafı “çıplaklık” gerekçesiyle kaldırdı. Posteri tasarlayan Javier Jaen, Instagram’ın sansürü nedeniyle özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya platformu özür dilerken, Facebook, çıplaklık yasağında “açıkça sanatsal içerik” olduğu gerekçesiyle istisna uyguladı. Almodovar’ın yeni filmi 1 Eylül’de Venedik Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak. Filmin başrollerinde Penelope Cruz da yer alıyor.

Film afişi:

madres-paralelas-poster-filmloverss.jpeg

Bununla beraber Javier Jaén, The Associated Press’e verdiği demeçte Almodóvar’ın film için hazırlanan afişi Instagram’ın çok öncesinde de film yaptığını, bu filmlerin de afişlerinin olduğunu, Instagram’dan sonra da yapmaya devam edeceğini söyleyerek desteklediğini söyledi. 


Yaşanan bu duruma bir anlam veremediğini belirten Jaén şu ifadeleri kullandı:

Muhtemelen bu doğduğumda gördüğüm ilk görüntü. Instagram gibi bir şirket bana işimin tehlikeli olduğunu, afişi insanların görmemesi gerektiğini, pornografik olduğunu söylüyor. Kaç kişiye vücutlarının kötü olduğunu, vücutlarının tehlikeli olduğunu söylüyorlar? Teknolojilerinin bağlamı ayırt edemediğini dile getiriyorlar. Umurumda değil. O zaman teknolojini değiştir.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap