SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > İngiltere, uzay temelli güneş enerjisi projeleri için kesenin ağzını açtı

İngiltere, uzay temelli güneş enerjisi projeleri için kesenin ağzını açtı

13 Haziran 2023 Salı - 16:08




İngiltere'deki üniversite ve teknoloji şirketleri, uzay temelli güneş enerjisi sistemi geliştirmek için 4,3 milyon sterlin kamu fonu alacak.





Dünyada birçok ülke yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yatırımlarını artırıyor. Son zamanlarda ise ülkeler gözlerini uzaya dikti.

Çin, uzayda güneş enerjisi ile çalışan ilk istasyonu kurmak için çalışmalara devam ederken, Japonya da uzaya güneş panelleri kurma projesi için çalışıyor. Şimdi ise bir adım da İngiltere'den geldi.

İngiltere'den 4.3 milyon sterlin

İngiltere'deki üniversite ve teknoloji şirketleri, uzay temelli güneş enerjisi sistemi geliştirmek için 4,3 milyon sterlin kamu fonu alacak.

Fonun 3,3 milyon sterlini bakanlık, bir milyon sterlini ise İngiltere Uzay Ajansı tarafından karşılanacak.


Bakanlığın hesaplamalarına göre, uzaya dayalı güneş enerjisi sistemleri İngiltere'nin enerji güvenliğinin artırılmasında ve fosil yakıt ihtiyacının azaltılarak faturaların düşürülmesinde önemli rol oynayacak.

İngiltere, Japonya ve ABD'nin yanı sıra uzaya dayalı güneş enerjisi sistemlerini geliştirme taahhüdü olan birkaç ülke arasında yer alıyor.

İngiltere Enerji Güvenliği ve Sıfır Emisyondan Sorumlu Devlet Bakanı Grantt Shapps, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şu ifadeleri kullandı:

İngiltere'nin "daha önce hiçbir ülkenin gitmediği yerlere gitmesini istiyorum. Bu heyecan verici teknolojiyi destekleyecek büyük bir sıçrama yapıyoruz. Bu yeni uzay yarışını kazanarak, gelecek nesiller için daha ucuz, temiz ve güvenli enerji sağlayabiliriz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap