SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Huawei telefonlar için kahreden haber geldi!

Huawei telefonlar için kahreden haber geldi!

23 Ocak 2021 Cumartesi - 14:12




Google Mobil Servisleri'nden mahrum kalan Huawei telefonları için bugün kahreden haber geldi. Huawei telefonlarda görüntülü görüşme yapmak yakında imkansız olabilir.





ABD ile Çin arasındaki gerginliğin kurbanı olan Huawei, geçtiğimiz yıllarda Google Mobil Servisleri desteğini kaybetmişti. Bu süreçte Huawei Mobil Servisleri ile karşımıza çıkan Huawei, bu boşluğu doldurmuştu. Ancak bugün Huawei'nin yeni çözümünün yetersiz kalabileceği ortaya çıktı.

Google'ın bildiğiniz gibi görüntülü görüşme yapmak için Google Duo hizmeti bulunuyor. Bu hizmet tüm Android ve iOS cihazlarda çalışıyor. Huawei telefonlarda da çalışan Google Duo'nun yakında desteğinin sınırlandırılacağı ortaya çıktı.

Google Duo Huawei telefonlarda çalışmayacak

Google Duo'nun son sürümünde ortaya çıkan kodlara göre Android sertifikası/lisansı olmayan cihazlarda uygulama üzerinden görüntülü ve sesli görüşme yapılamayacak. Google Duo için yakında yayınlanacak olan güncellemeyle birlikte Huawei telefonlarda Google Duo kullanılamayacak.

Huawei kullanıcıları 3. parti araçlar ile Google uygulamalarını kullanabiliyordu. Ancak Google bunun da önüne geçecek gibi görünüyor. İlerleyen dönemde Gmail, Chrome ve YouTube gibi Google uygulamaları da Huawei telefonlarda çalışmayabilir.

Eğer böyle bir olay gerçekleşirse YouTube ve Gmail uygulaması olmayan bir telefonu satmak Huawei için çok zor olacak. Huawei ve Google arasındaki gerginliğin daha uzun süreler süreceği söyleniyor. Bu yüzden Huawei'nin acil bir çıkış yolu bulması gerekiyor.


Huawei'ye tek yaptırım Google'dan da değil. Google'ın yanı sıra TSMC ve Qualcomm da Huawei ile olan işbirliklerini durdurdu. Bu yüzden Huawei 2021 yılında amiral gemisi yonga seti üretmeyecek duruma geldi...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap