SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Huawei P40 Pro 10X optik zoom yapacak

Huawei P40 Pro 10X optik zoom yapacak

08 Mart 2020 Pazar - 17:48




Mart ayı sonunda tanıtılması beklenen Huawei P40 Pro cep telefonunun 10X optik zoom özelliklerini gösteren kamera detayları internete düştü.





Bugüne kadar birçok detayı belli olan yeni amiral gemisi Huawei P40 Pro cep telefonunun şimdi de kamera özellikleri sızdı. Arka yüzünde 5 kamera modülünün olması beklenen cep telefonunda Leica üretimi sensörler kullanılacack.

Huawei P40 Pro 10X optik zoom yapacak!

Telefonla ilgili sızıntı Twitter'daki Rodent950 takma isimli Teme kullanıcısı tarafından yapıldı. Genelde mobil cihazlarla ilgili fotoğraf eksenli paylaşımlar yapan bu isim Huawei P40 Pro kameraları ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Buna göre telefonda Leica üretimi IMX700 sensörü bulunacak. Hexadeca Bayer isimli bu sensör RYYB görüntü sensörüne sahip olacak ve 52 MP çözünürlük sunacak. Bu sensörün en önemli özelliği ise düşük ışık koşullarında piksel birleştirme yapabilmesi. Bu sayede düşük ışıkta çok daha iyi fotoğraflar çekilmesine yardımcı olacak. Bu sensöre entegre edilen RYYB filtresi ise sensörün daha çok ışığı almasını sağlıyor.

Telefonun ana kamerası olan bu sensöre 40 MP çözünürlüklü IMX650 eşlik ediyor. Bu sensör ultra geniş açı özelliği ile geliyor ve RGGB filtresi ile geldiği için hareketli görüntülerde fayda sağlıyor.

Telefonda bir adet 3X optik zoomlu bir sensör daha yer alıyor. dördüncü kamera ise 10X optik zoom yapabilen periskop özellikli bir kamera. Huawei P40 Pro cep telefonunun ana kamerasındaki son modül ise ToF yani Time of Flight kamerası. Bu kamera modülüne ek olarak çift tonlu bir LED de arka yüzde yer alacak. Öte yandan ek bir bilgi de verelim: Telefonda mikrofon modülü bu kameraya entegre edilmiş durumda.

Huwaei P40 Pro cep telefonunun P40 modeli ile beraber 26 Mart 2020 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacağını da belirtelim. Ailenin en küçük modeli olan Huawei P40 Lite ise geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı. Huawei P40 Pro cep telefonunun ön yüzünde ise dual bir kameranın yer alması bekleniyor. 


Huawei P40 Pro ana kamera özellikleri:

  • IMX700 52 MP (Hexadeca Bayer) RYYB 1/1.28 inç sensör boyutu

  • IMX650 40 MP ultra geniş açı Cine RGGB 1/1.5"

  • 3X optik zoom kamerası

  • 10X optik zoom (periskop özellikli) 2P1G lens


  • ToF kamerası

  • Çift tonlu LED lamba

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap