SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > HP Xerox'un teklifini (şimdilik) geri çevirdi

HP Xerox'un teklifini (şimdilik) geri çevirdi

18 Kasım 2019 Pazartesi - 11:58




Geçtiğimiz günlerde HP'nin bireysel ürün birimini satın almak için teklifte bulunan Xerox, şimdilik olumsuz yanıt aldı.





Geçen haftalarda teknoloji gündemine bomba gibi düşen bir iddia ortaya atılmış ve Xerox'un HP'nin bireysel ürün birimini satın almak için teklif sunduğu iddia edilmişti. Son gelen bilgilere göre HP, Xerox tarafından sunulan teklifi geri çevirdi.

HP Xerox'un teklifini (şimdilik) geri çevirdi

Engadget'in haberine göre HP bu satın alma teklifini geri çevirmiş olsa da daha yüksek bir rakam için kapıyı açık tutuyor. Yani daha uygun bir teklif gelirse HP'nin bireysel iş birimi Xerox tarafından alınabilecek. İddialara göre HP, Xerox tarafından yapılan hisse başına 22 dolarlık teklifi kabul etmedi. Ancak daha iyi bir teklif için de kapıyı açık bıraktı.

Son yıllarda devasa teknoloji şirketleri bireysel işlerden çekilmeyi tercih ediyor. PHP de geçtiğimiz yıllarda bireysel ve kurumsal işlerini birbirinden ayırmış ve yeni bir organizasyon yapısı ile iki ayrı birim oluşturmuştu. Xerox'un satın almak istediği birim ise bilgisayar ve yazıcı gibi ürünlerin yer aldığı bireysel iş birimi.

Xerox'un yeni bir teklif sunup sunmayacağı şimdilik belirsiz. Ancak HP cephesinde işler pek iyi değil ve şirket 2022 yılına kadar iş gücünün yüzde 16'sına karşılık gelen 9 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap