SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Hal Etiketleri ve Entegrasyonu

Hal Etiketleri ve Entegrasyonu

14 Haziran 2016 Salı - 09:52




Eskilerde yaşı otuz ve yukarısı olan herkesin de bileceği gibi kara borsa günleri zamanlarında fiyatlar denetim zamanlarında değişir günün geri kalanı





Eskilerde yaşı otuz ve yukarısı olan herkesin de bileceği gibi kara borsa günleri zamanlarında fiyatlar denetim zamanlarında değişir günün geri kalanında pazarcıların tutturabildiği herkese farklı fiyatlar verilirdi. Bunun yapılmasını önlemek adına çıkan yasalara göre pazar tezgâhları ve hallerin satış ortamlarında tezgâhlar veya ürün stantları üzerine hal etiketleri yerleştirmek zorunlu hale getirildi.

Hal etiketleri üzerinde neler yazılması gerektiği de çıkartılan yasalar üzerinde belirli şart ve standartlar içerisinde belirtilmiş oldu. Bu özellikler ürünün nereden ve nasıl temin edildiği veya cinsi, üretim yeri gibi alıcın aslında nereden ne aldığını belli eden etiketler konulmak zorunda bırakılmıştır. Çıkarılan yasalarda sadece bir etiket yazmak değil etiketlerin bir entegrasyon düzeni içinde olması ve standartların dışına çıkmaması esası da alınmıştır. Çıkarılan yasalar sadece alıcı yada tüketici için kolaylık olmuş gibi gözükse de satıcılar içinde sattıkları ürünün her defasında yeniden anlatmak zorunda bırakmaması en başta olan iyiliklerdendir. Tabi her iki taraf içinde belirli kolaylıklar ve zorluklar getirdiği özetle söylenebilir. Satıcılar için etiket konması göz ardı edilmiş olsa da yasalar huzurunda 5000 TL gibi ciddi bir tutarlardan başlayan ceza uygulaması çıkartılmıştır. Etiket yerleştirme entegrasyonu işleminin tahmin edilenden uzun süreceği, pazar da satış yapılan tezgahların ve pazarda satış yapan tüm tezgahtarların ve pazar ya da hal stantlarında satılan ürünlerin anlatıldığı etiketlerin belli düzenlemelere tabi tutulacağına detaylıca yer verilmiş durumda.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap