SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Google'da yeni algoritma değişikliği

Google'da yeni algoritma değişikliği

15 Eylül 2019 Pazar - 12:20




Google, orijinal haber kaynaklarını öne çıkaracak yeni bir algoritma değişikliğini kullanıma sundu.





Belli dönemlerde arama algoritmasında değişiklik yapan Google, bu sefer içerik üreticilerini ilgilendiren bir düzenlemeye gitti. Yapılan yeni değişiklikle beraber bir haberi ilk giren site daha üstte görünecek. Bugüne kadar geçerli olan düzenlemede hiti daha fazla olan site bir içeriği sonradan girse bile ilk giren ama hiti daha az olan siteden yukarıda görünüyordu. Bu da bir nevi haksız rekabete yol açıyordu.

Google'da yeni algoritma değişikliği

Google'ın geçen Perşembe günü yayınladığı bir blog yazısındaki bilgilere göre Google yaptığı bu değişiklikle orijinal içeriklere önem veriyor ve orijinal içerik üreten siteleri daha yukarıda göstereceğini belirtiyor.

Bu düzenlemenin Türkiye'de geçerli olup olmayacağı şimdilik bilinmiyor. Ülkemizde mevcut durumda orijinal içerik üreticilerinin büyük siteler karşısında hiçbir şansı bulunmuyor. Çok daha önceden yapılmış bir haber hiti yüksek bir sitede yayınlandığında arama sonuçlarında ya da Google Haberler'de hiti yüksek sitenin içeriği görüntüleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap