SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Google para basıyor

Google para basıyor

19 Temmuz 2015 Pazar - 14:09




İnternet ve teknoloji devi Google’ın 2015 ikinci çeyrek finansal dönem raporları açıklandı. Google’ın merak edilen rakamları, şirketin ikinci çeyreği





Raporlara göre, Google’ın 2015 Q2 gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre %11 artış gösterdi ve 17,7 milyar dolara çıktı. Bu rakam aynı zamanda, birinci çeyreğe göre %3 artış anlamına geliyor.

Google’ın gelirlerindeki artışın en önemli nedenleri arasında YouTube ve Android gelirleri yer alıyor. Google rakamlar hakkında detay vermese de, şirketin çok popüler servisi Google’ın giderek daha fazla kullanılıyor olması ve elbette Android telefonların, popülaritesinin zirvesinde olması dolarların Google’ın kasasına akmasını kolaylaştırıyor.Google aynı zamanda, arama motoru sayesinde de büyük reklam geliri elde ediyor. Yaz aylarında artan otel, tatil, gezi rezervasyonları konusunda Google’ın Hotel Finder gibi servisleri de ön plana çıkıyor. Bu sırada Google’ın yeni servise giren Google Photos, Android Pay gibi servisleri de Android’in daha güçlü ve popüler bir işletim sistemi haline gelmesini kolaylaştırıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap