SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Google Analytics, Avrupa verilerini ABD’ye aktardı

Google Analytics, Avrupa verilerini ABD’ye aktardı

05 Temmuz 2023 Çarşamba - 10:14




Google Analytics, ücretsiz web site performans analizi servisi olarak hizmet veriyor.





İsveç’in gizliliği koruma kurumu IMY ise Avusturya merkezli Avrupa Dijital Haklar Merkezi’nin (noyb) şikâyetinin ardından 4 şirketin Google Analytics kullanmayı bırakmasını istedi.

Noyb, şirketler tarafından internet istatistikleri için Google Analytics kullanımının, Avrupa Birliği’nin (AB) veri koruma yönetmeliği olan GDPR’yi ihlal ederek Avrupa verilerinin ABD’ye aktarılmasıyla sonuçlandığını iddia etti. IMY ayrıca şikâyetin üzerine yaptığı incelemenin ardından telekomünikasyon şirketi Tele2’ye 12 milyon kron ve çevrimiçi pazar yeri CDON’a 300 bin kron para cezası verdi.

İlk mali ceza

Marketler zinciri Coop ve Dagens Industri gazetesiyse aktarılan verileri korumak için daha fazla önlem aldığı için ceza almadı. IMY’nin kararını memnuniyetle karşılayan nyob, yaptığı açıklamada, “Diğer birçok Avrupa makamı (örneğin Avusturya, Fransa ve İtalya) Google Analytics kullanımının GDPR’yi ihlal ettiğini bulmuş olsa da, bu, Google Analytics kullanan şirketlere uygulanan ilk mali cezadır” ifadelerini kullandı. Avrupa Komisyonu, AB ile ABD arasındaki veri aktarımları için yeni bir yasal çerçeve oluşturulmasını umduğunu bildirmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap