SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Google, 177 milyon dolarlık para cezasıyla karşı karşıya

Google, 177 milyon dolarlık para cezasıyla karşı karşıya

15 Ekim 2021 Cuma - 18:02




Google ve Apple farklı farklı davalara ‘kendi hizmetlerini öne çıkarttıkları’ gerekçesiyle konu oluyor.





Google antitröst davalarına konu olmaya devam ediyor. Yeni açılan davada ise rakip işletim sistemlerinin gelişimini engellemek için gücünü kullandığı ve bu yüzden rekabetin önüne geçtiği için para cezasına çarptırıldı.

Bloomberg’de yer alan haberde Güney Kore’deki Adil Ticaret Komisyonu kararında Google’ın, Samsung ve LG gibi telefon üreticilerinin işletim sistemlerini kısıtlayan hareketlerini önlemek için hazırlandı.
 
Güney Kore markalarının hedef alındığı vurgulanan kararda, Adil Ticaret Komisyonu(KFTC) Başkanı Joh Sung-wook, KFTC’nin bu kararının yalnızca mobil cihazlarla sınırlı olmadığını aksine akıllı saatler ve akıllı televizyonlar için de bu kararın geçerli olduğunun altı çizildi. Öte yandan aynı rapora göre kurum Google'ın Play Store’daki uygulama içi satın almaların uygulanmasını ve reklam işini üç ayrı soruşturmanın bir parçası olarak inceliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap