SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Facebook'ta profil resmi nasıl gif yapılır?

Facebook'ta profil resmi nasıl gif yapılır?

08 Kasım 2016 Salı - 15:22




Facebook'taki profil resmi olarak gif yani kısa bir hareketli resim kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte Facebook'ta profil resmi olarak gif aya





Facebook’ta farklı profil resimleri kullanmayı seviyorsanız Facebook’un mobil uygulaması ile sunduğu bu özellik de ilginizi çekebilir. “Durağan” profil resminizden sıkıldıysanız “hareketli” bir resim kullanmaya ne dersiniz?

Gif resim formatı internette kısa hareketli imajlar paylaşmaya olanak sağlamaktadır. Facebook’ta profil resmi olarak bir gif kullanabilirsiniz ancak bunun için akıllı cep telefonunuzda Facebook uygulamasının yüklü olması gerekiyor.

Hesabınızı Facebook uygulamasında açtıktan sonra profil resminize dokunun. Karşınıza ufak bir menü açılacak.

facebook-profil-resmi-gif-yapma-rehberi-1
 

Menüde en üstteki “Yeni Bir Profil Videosu Çek” seçeneği ile dokunduğunuzda Facebook uygulaması bazı izinler (Daha önce vermediyseniz) isteyecek. Bunları onaylayarak devam edin.

facebook-profil-resmi-gif-yapma-rehberi-2
 

Onaylardan sonra video kayıt ekranı açılacak. Kırmızı düğme ile kaydı başlatıp durdurabilirsiniz.


facebook-profil-resmi-gif-yapma-rehberi-3
 

Kayıt tamamlandıktan sonra videonuzun ön izlemesi ekrana gelecek. Çekiminizden memnunsanız soldaki ileri  seçeneği ile davam edin.

facebook-profil-resmi-gif-yapma-rehberi-4
 

Son olarak videonun profilinizde nasıl gözükeceğiniz gösteren ekran gelecek. Sonuçtan memnunsanız sol üstteki “Kullan” seçeneği ile çekimi profil resmi olarak ayarlayabilirsiniz. Süreç sırasında istediğiniz an sol üstteki ok tuşuyla bir geri adıma dönebilirsiniz.

facebook-profil-resmi-gif-yapma-rehberi-5
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap