SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Facebook, uzaya uydu göndermeye hazırlanıyor

Facebook, uzaya uydu göndermeye hazırlanıyor

15 Şubat 2020 Cumartesi - 17:16




Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Afrika'nın ulaşılması güç yerlerine internet erişimi sağlanması amacı ile uzaya uydu göndereceklerini açıkladı.





Facebook'un uzaya uydu gönderme projesi bir süredir gündemdeydi, bu proje için sonunda ABD'li makamlardan gereken iznin alındı.

Facebook, uzaya uydu göndermeye hazırlanıyor!

Bu aralar uzaya uydu gönderilmesi ile ilgili birçok firmadan çeşitli adımların atıldığı haberler görüyoruz. Bunlardan en bilineni ise Elon Musk'ın SpaceX şirketi. SpaceX'in uzaya uydu gönderme konusundaki başarılarını hepimiz biliyoruz. Yakın zaman önce ise Jeff Bezos'un Blue Origin'in uzaya uydu gönderme planlarını öğrenmiştik.

Bu şirketlerin uzaya uydu gönderme ile ilgili attıkları adımlar başka şirketlere de ilham veriyor. Örneğin; Facebook'un, bir süredir  uzaya uydu gönderme ile ilgili planlarını duyuyorduk. Ancak şirket ABD Federal İletişim Komisyonu'ndan (FCC) gerekli izinleri lojistik sorunları sebebi ile bir türlü alamıyordu. Facebook'un sahip olduğu PointView isimli başka bir şirket tarafından yapılan izin başvurusu, sonunda sonuç verdi ve Facebook bu proje için ABD'li makamlardan gereken izni aldı.

Konu ile ilgili heyecanlandıran bir haber daha var. Bu proje ile ilgili oldukça sabırsız olan şirketin, uzaya ilk uydusunu önümüzdeki mart ayında gönderebileceği söyleniyor. Gelen bir diğer bilgi ise, şirketin uzaya göndereceği ilk uydunun adının Athena olduğu ve bu uydunun, gelecekteki uyduların daha kolay fırlatılabilmesi için test amaçlı uzaya gönderileceği oldu.

Şirket, daha önce bu iddialı plan için bazı adımlar atmış , ancak attığı adımlar sorunlarla karşılaşmıştı. Eğer Facebook bu defa uydu testini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirse, şirketin sonraki adımının binlerce uydudan oluşan bir ağa sahip olacak projeyi hayata geçirmek olduğu tahmin ediliyor. Daha önce 2016 yılında 200 milyon dolara maliyete sahip olan Amos-6 uydusu, 14 Afrika ülkesine ücretsiz internet götürmeyi hedefliyordu. Ancak bu uydu, SpaceX'e ait bir rokette infilak etmişti. O zamandan beri Facebook'un Athena adı verilen alçak yörüngedeki uydu inşa programını genişlettiği biliniyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap