SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Facebook telefonlarınızı dinliyor

Facebook telefonlarınızı dinliyor

21 Ekim 2021 Perşembe - 14:42




İnsanlar, Facebook gibi şirketlerin konuşmalarını dinleyip dinlemediğini yıllardır tartışıyorlar Ancak söylentiler hala kanıt bulmadı. Bu kez bir işletmeci konuştuğu konu hakkında sürekli reklamlarla karşılaştığını, kesinlikte dinlendiğini iddia etti.





Hepimiz zaman zaman telefon yanımızdayken konuştuğumuz bir konu hakkında o içerikle alakalı reklamlar görünce tesadüf deriz. Bu kez bir tiktok kullancısı tesadüf demekle kalmadı ve Facebook'un kesin olarak tüm telefonları dinlediğini öne sürdü.

Bir kafe işletmecisi kadın, uygulamasının süt alternatifi hakkında yaptığı bir konuşmadan sonra yulaf sütü reklamlarını göstermeye başladığını söyledi.

Gerçek adı bilinmeyen TikTok yıldızı 38.000 takipçisine Facebook'un dinlediğini söylediği açıklamada, "Kafelerim var ve yulaf sütü sıkıntısı yaşıyoruz. Bu yüzden toptancım benimle tanışmak istiyor ve bazı farklı yulaf sütü ürünlerinde küçük bir tat testi yapabiliriz. Buluşuruz, yulaf sütünü buharda pişiririz, tat testi yaparız." konuşması yaptığını söyledi.

O gecenin ilerleyen saatlerinde eve gittiğini ve Facebook uygulamasının aniden yulaf sütü reklamlarıyla dolduğunu, telefonunundan hiç bakmadığını ve telefonun tuş kilidini bile açmadığını ekledi. Facebook'un reklamları daha iyi hedeflemek için konuşmasını telefonunun mikrofonu aracılığıyla kaydettiğini ima etti.

Facebook, gördüğünüz reklamları ilgi alanlarınıza ve profilinizdeki bilgilere dayandırdığını vurgulayarak iddiaları defalarca yalanladı. Bir dizi bağımsız araştırma, ABD teknoloji titanının gizlice kullanıcılarını dinlediğine dair hiçbir kanıt bulamadı.

Uzmanlar, Facebook'un bol miktarda veri biriktirirken, şirketin yüz milyonlarca insanı gizlice kaydetmesinin pek olası olmadığını söylüyor.

Kafe sahibi kadının örneğinde, bir kahve dükkanı sahibi olarak, internet aramalarının ve ziyaret ettiği web sitelerinin çoğunun kahve ile ilgili olması muhtemeldir.


Facebook bunu biliyorsa, kahve ile ilgili ürünler için reklamlarla onu hedef almayı biliyor: Yulaf sütü gibi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap