SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Facebook, Nikaragua’da hükümete ait hesapları sildi

Facebook, Nikaragua’da hükümete ait hesapları sildi

02 Kasım 2021 Salı - 14:21




Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta, dün yaptığı basın açıklamasında Nikaragua’daki 1464 hesabı “Sahte” oldukları gerekçesiyle kaldırdığını duyurdu. Meta açıklamasında hesapların aldatıcı kampanyalar yaptığını ifade etti.





Meta dün yaptığı basın açıklamasında “Ekiplerimiz ister yabancı ister yerli olsun, dünyanın dört bir yanındaki aldatıcı kampanyaları bulmaya ve kaldırmaya odaklanmaya devam ediyor. Ekim ayında, Nikaragua'da o ülkedeki yerel kitleleri hedefleyen bir ağı kaldırdık” ifadeleri yer aldı. Buna göre Facebook’tan 937 hesap ve Instagram’dan 363 hesap olmak üzere şirketin sahip olduğu sosyal medya platformlarından 1464 hesap kaldırıldı.  

HESAPLARIN BAZILARI HÜKÜMETE AİT
 
Meta’nın açıklamasında hesapların kaldırılmasıyla ilgili “Nikaragua'da 937 Facebook hesabı, 140 Sayfa, 24 Grup ve 363 Instagram hesabından oluşan bir ağı kaldırdık. Bu operasyon, ülkedeki yerel kitleleri hedef aldı ve Nikaragua hükümeti ile Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi (FSLN) partisiyle bağlantılıydı” denildi. Meta hesapları kaldırırken sahte hesapların yer aldığı stratejik bir amaç için kamuoyundaki tartışmaları manipüle etmeye yönelik koordineli çabalar tespit ettiklerini ifade etti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap