SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > En çok indirilen 10 mobil uygulamanın tek ortak özelliği

En çok indirilen 10 mobil uygulamanın tek ortak özelliği

20 Aralık 2019 Cuma - 10:39




Mobil veri şirketi App Annie, son 10 yılın en çok indirilen 10 uygulamasını açıkladı. Listede ilk 10’a giren uygulamaların tek bir ortak noktası var...





2010’lu yıllara dair en önemli gelişme, cep telefonların geçirdiği evrim olabilir. Akıllı telefonlardan önce gündelik hayatın nasıl aktığını hatırlamak bile zor. ABD’de 10 yıl önce akıllı telefon sahibi kişi sayısı 62 milyonken, bu sayı bugün, 265 milyona erişti. İngiltere’de 2010 yılında nüfusun sadece yüzde 17’si akıllı telefon sahibiyken, bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 78’e ulaştı. Bu oranın yüzde 95’ini 16 ila 24 yaş arası oluşturuyor. Akıllı telefonlara dair en önemli kısım ise, mobil uygulamalar… Günümüzün mobil uygulamalarının temelini kimin attığını tam olarak belirlemek zor olsa da şu an akıllı telefonların en ilgi çekici kısmının uygulamalar olduğunu söylemek ‘yanlış olmaz’. Sosyal medya özelinde düşünüldüğünde ise işler değişiyor. Son 10 yılın en çok indirilen uygulamaları listelendiğinde şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıkmıyor. Listede ilk sıraya Facebook yerleşirken, ikinci sırada da tanıdık bir isim yer alıyor, sitenin anlık mesajlaşma uygulaması ‘Facebook Messenger’…. Listenin devamında kendisine yer bulan Instagram ve Whatsapp da zaten Facebook’un çatısı altında.

Son 10 yılın en çok indirilen 10 mobil uygulaması
 

1. Facebook



 
2. Facebook Messenger
 
3. WhatsApp Messenger
 



4. Instagram
 
5. Snapchat
 
6. Skype



 
7. TikTok
 
8. UC Browser
 



9. Youtube
 
10. Twitter
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap