SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Elektrikli otomobil 'Kangal V2' geliyor

Elektrikli otomobil 'Kangal V2' geliyor

19 Aralık 2015 Cumartesi - 18:41




Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri elektrikle çalışan otomobil Kangal V1'inin ardından Kangal V2 adlı otomobil tasarladı. Öğrenci





Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilernden Kangal V2... Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Bölümü'nde okuyan öğrenciler, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması'na katılmak üzere TÜBİTAK'a proje sundu. -TÜBİTAK'tan destek alan öğrenciler, yerli sponsorların da yardımlarıyla 30 bin TL'lik bütçe ile elektrikle çalışan spor görünümlü iki kişilik ve iki kapılı otomobil üretti. Sivas'a özgü bir isim olması nedeniyle 'Kangal V1' ismini verdikleri elektromobil, 3-9 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen yarışmaya katıldı. Elektrikli otomobil yarışmada, 37 takım arasından 23'üncü oldu. İlk ürettikleri otomobilde büyük bir başarı elde eden öğrenciler elektrikle çalışan ve daha kapsamlı bir otomobil üretmek için çalışmalara başladı. 4 kişilik ve daha geniş bütçeli bir otomobil tasarlayan öğrenciler yetkilerden destek bekliyor.

Veliaht Elektromobil Takım Kaptanı Özkan Oğlakçı, ilk ürettikleri otomobille katıldıkları yarışmalarda büyük başarı elde ettiklerini söyledi. Otomobilin 5 saatlik şarjının ardından 80 kilometre yol gidebildiğini belirten Oğlakçı yeni hedeflerinin aracın hızını artırmak olduğunu kaydetti. Yeni yapacakları otomobilin daha maliyetli olacağını ifade eden Oğlakçı, "Halkımızdan, esnaflardan, iş adamlarından destek bekliyoruz. Biz bununla ilgili ekip de kurduk. Daha profesyonel bir ekip ile araştırmalarımızı yapıyoruz. Yeterli desteği bulursak çok daha iyisini yapabileceğimizi inanıyoruz" dedi. Yeni aracın projesini bitirdiklerini söyleyen Oğlakçı, "Maddi yetersizlikten dolayı istediğimiz şartları sağlayamadığımız için projemizi bitirmek zorunda kaldık. Ama çok daha iyisini yapacak ekibimiz ve bilgimiz var. Biz bunun daha iyilerini yapmak istiyoruz. Kilometremizi artırmak istiyoruz. Tur zamanlarımızı kısaltmak istiyoruz. Hedefimiz arasında aracı daha çok binekleştirmek var. B0u aracı dört kişilik yapabilirsek şayet günlük kullanımlık bir araç dizayn etmek istiyoruz. Hem enerji verimliliği hem de günlük kullanıma daha uygunluk açısından daha iyi olacağını düşündük. Bu şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni aracımızın adı Kangal V2. Bu aracımızı daha da geliştirip yarışlarda ve caddelerde, sokaklarda insanların elektrikli araçlarla ilgili görüşlerini değiştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap