SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Elektrikli araçlar batarya değişimine hazırlanıyor

Elektrikli araçlar batarya değişimine hazırlanıyor

28 Ocak 2020 Salı - 13:52




Yeni batarya teknolojilerinin elektrikli otomobillerin menzillerini 1000 kilometreye kadar ulaştırmasına yönelik küresel yarış devam ederken, bataryaların verimli şekilde şarj edilmesi, çevre dostu ve uzun ömürlü olması da ön plana çıkıyor.





 
Elektrikli araç bataryalarının tamamen dolması saatler alırken, Çinli  bir şirket deşarj olmuş bir bataryayı, tam dolu bir batarya ile batarya dolum  istasyonlarında 2,5 dakikada (aracın istasyonda kalış süresi) değiştirebiliyor.
Batarya dolum istasyonunda deşarj olan batarya çıkarılarak, hazırda  bekletilen şarj edilmiş diğer batarya araca 30 saniyenin altında el değmeden  robotlar tarafından monte edilebiliyor.
 
Batarya değişim teknolojisi üzerine, AA muhabirine değerlendirmelerde  bulunan elektrikli araçlara batarya değişim hizmeti veren Çin ve Almanya ortak  sermayeli INFRADianba Üst Yöneticisi (CEO) Alexander Yu Li, Avrupa’da e-taksiler  için batarya değişim istasyonunu ilk olarak Berlin’de kurduklarını söyledi.
 
Bataryaların insan eli değmeden makine tarafından 2,5 dakikada  otomatik olarak değiştirildiğini anlatan Alexander Yu Li, "Batarya değiştirme  süresinin yeni teknolojilerle 27 sanayiye kadar düştüğünü" kaydetti.
 
Alexander Yu Li, Çin'in başkenti Pekin'de 150 petrol istasyonunda  şimdilik e-taksilere batarya değişimi yapıldığını belirterek, böylece taksi  filosunun bataryalarının uzun ömürlü olduğunu ve istasyonda bataryalarla akıllı  şebekelere enerji deposu görevi gördüklerini söyledi.
 
Değişik modellerde üretilen otomobil bataryalarının değiştirilmesi  için bataryalara bir çerçeve yapılması gerektiğini belirten Alexander Yu Li  şunları kaydetti:
 
“Değişik modeldeki elektrikli araçlar için Avrupa’da otomobil  üreticileriyle çalışmak istiyoruz. Aynı zamanda elektrik enerjisi üretici ve  dağıtıcıları ile şehirlerin altyapısını etkili şekilde kullanmak için beraber  çalışmak hedefimiz. Batarya değişim istasyonlarında, müşteriler, uzun süre  beklemeden batarya değişim hizmeti alabiliyor. Evde yapılan hızlı şarj bataryanın  ömrünü kısaltıyor. Biz burada çok yavaş şarj yapıyoruz. Şehirlerin altyapısını da  zorlamıyoruz.”
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap