SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Ebru cebe girdi!

Ebru cebe girdi!

03 Kasım 2012 Cumartesi - 14:24




Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent'te bir grup geliştirici genç, geleneksel el sanatlarından ''Ebru''nun iPad ve iPhone ortamında da yapıl





Fatih Projesi kapsamında alınan uygulama, proje tabletlerinde ve internet sitesinde de öğrencilerin kullanımına açılacak. ODTÜ Teknokent'te Zibumi Oyun Geliştirme Stüdyosu'nu kuran bir grup geliştirici, yabancıların hakimiyetindeki pazarda geliştirdikleri yerel ögeler içeren uygulamalarla dikkati çekiyor. Şubat ayında, fonda çalan kasap havası eşiliğinde oyun kahramanının düğün salonunda masalara çarpmadan halaya daha fazla kişi katabilmesine göre oynanan ''Kasap Havası'' adlı mobil oyunu piyasaya sunan genç geliştirici, bu oyunun 250 bini aşkın kullanıcı tarafından indirilmesiyle adlarından söz ettirmişlerdi. Yeni çalışmalarında da yerel değerlerden beslenen gençler, geleneksel el sanatlarından ''Ebru''nun Ipad ve Iphone ortamında da yapılmasına imkan veren uygulama geliştirmeyi başardılar.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap