SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Dünyanın merkezi Çorum'muş

Dünyanın merkezi Çorum'muş

15 Haziran 2016 Çarşamba - 13:23




Google Haritalar, dünya üzerinde bulunan kara parçalarını hesaplayarak, dünyanın coğrafik merkezinin Çorum olduğunu duyurdu.





Dünyanın merkezinin Çorum olduğu tezi, Webtekno.com sitesindeki Engin Karakullukçu imzalı habere göre paylaşım sitesi Reddit üzerinden yayıldı. Reddit'de ortaya atılan iddia ise bir Wikipedia makalesine dayanıyor.

Wikipedia'da İngilizce yayınlanan "Dünyanın Coğrafi Merkezi" başlıklı makalede detaylara yer veriliyor. Buna göre dünyadaki bütün kara parçalarını baz alarak yapılan hesaplama 40°52' kuzey, 34°34' doğu enlemlerinde bulunan Çorum ilinin dünyanın merkezinde bulunduğunu gösteriyor.

ABD'nin sahil kenti San Diego'dan fizikçi Andrew J. Woods tarafından 1973 yılında yapılan hesaplamalara göre, dünyanın coğrafi merkezi Ankara'nın 150 kilometre güneydoğusu olarak belirlenmişti. 2003'te Holger Isenberg tarafından küresel dijital yüzey modeliyle yapılan yeni bir hesaplamayla ise dünyanın merkezi Çorum olarak açıklanmıştı. Ancak bu makale yeni değil... Enlem bilgisi 1973 yılında verilmiş, o zamana kadar da Mısır'daki Giza piramitlerinin dünyanın merkezi olduğu düşünülüyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap